ISIS-beul gebombardeerd na wéér een onthoofding

Geen categorienov 16 2014, 11:00
Net nu ISIS een nieuwe onthoofdingsvideo de wereld instuurt, wordt bekend dat ster-onthoofder Jihadist John zwaargewond is geraakt.
Voor de vijfde maal heeft ISIS vandaag een video onlinegezet waarin een Amerikaanse gegijzelde wordt onthoofd. Peter Kassig, een hulpverlener en nota bene tot de islam bekeerd, wordt tezamen een rijtje Syrische soldaten op brute en bloederige wijze de gehele keel en nek doorgesneden:

Islamitische Staat beweert in een nieuwe video de Amerikaanse hulpmedewerker Peter Kassig te hebben onthoofd.

Dat melden Al-Jazeera en AFP zojuist. Kassig zou tijdens een massa-executie met tien gevangen Syrische officieren en piloten zijn gedood.

Kassig (26) werd vorig jaar oktober in Syrië gevangengenomen. De oud-militair leverde hulp aan vluchtelingen voor zijn eigen organisatie Special Emergency Response and Assistance.

De video hieronder is op geheel eigen risico. Een bloed, een hoop narigheid, een wereld aan ellende. Alleen kijken als u een sterke maag en geen last van slaapproblemen heeft.
Wat een drama. Wat een bloedbad. En weer een reden erbij om ISIS voorgoed van de kaart te vegen. Elke dag dat deze club vol moordenaars nog vrij kan rondlopen, is een dag te veel.

De beul die namens Islamitische Staat al vier gijzelaars heeft onthoofd, is gewond geraakt bij een luchtaanval van de Verenigde Staten. Dat meldt the Mail on Sunday op basis van een geheim rapport.

De beide incidenten tonen maar weer eens aan dat niemand bij ISIS veilig is. En dan heb ik het niet alleen over de gegijzelden, maar ook de strijders zelf. Abu Bakr al-Baghdadi raakte van de week al zwaargewond, en nu dus ook de 'sterrenonthoofder' bijgenaamd 'Jihadi John'. Zoals het ook hoort: deze vreselijke beesten hebben geen bestaansrecht op onze planeet. Tijd om het hele zooitje daar op te ruimen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten