Knotsgekke Khamenei twittert plan voor vernietiging Israël

Geen categorienov 09 2014, 16:00
De "gematigde" president van Iran heeft kennelijk geen enkele invloed op de radicaal-islamitische ayatollah Khamenei.
De islamitische leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft een plan gelanceerd om Israël te vernietigen. Dat deed hij, heel modern, via zijn officiële Twitter-account. In negen vragen legt hij uit waarom en hoe "het neppe zionistische regime" Israël moet worden vernietigd:
Het opvallende, zoals de linkse Israëlische krant Haaretz opmerkt, is dat het plan nu eens niet is om alle Joden de zee in te drijven. Nee, Khamenei gelooft in een "referendum" waarbij "de oorspronkelijke bewoners van Palestina inclusief moslims, christenen en Joden" (ook als ze er niet meer wonen) een stem hebben:

The post stipulates that the referendum would instate a government in Palestine, but does not specify how. This government will then decide whether the "Jewish immigrants who have been persuaded into emigration to Palestine" can remain in the country or should return to "their home countries".

While the "usurper Zionists" are not expected to accept the proposal easily, Khamenei believes that the "fair and logical plan" can be "properly understood by global public opinion and can enjoy the supports of the independent nations and governments."

Dat referendum komt er natuurlijk nooit, om meerdere redenen, maar de belangrijkste reden is dat het het einde betekent van de Joodse staat. Dat gaat niet gebeuren. Maar dat is wel precies wat Khamenei wil. Hij haat Israël. Daarom wil hij ook, voordat er een referendum komt (die er dus nooit gaat komen), dat de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever door moslimlanden worden bewapend om zich te "verzetten" tegen Israël. Hij roept nog net niet op tot een derde Intifada.
Op zich is het niet verrassend dat Iran Israël wil vernietigen. Dat wil Iran al jaren. Maar we moeten Iran scherp in de gaten houden. Wij - en met wij bedoel ik ieder land dat achter Israël staat omdat het een lichtpuntje in een verder duister Midden-Oosten is - moeten zien te voorkomen dat Iran een nucleaire supermacht wordt in de regio. Als dat gebeurt, heeft Israël pas echt een groot probleem. En wij ook.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten