Meisje (19) zwaar mishandeld. Vrienden zoeken dader

Geen categorienov 22 2014, 13:00
Dat vindt de politie niet zo leuk.
De 19-jarige Daphne werd vorig weekeinde zwaar mishandeld in Spijkenisse. Ze is haar fiets en jas kwijt. Mogelijk wilde een dader of een groepje daders haar verkrachten toen zij terug naar huis ging na een avondje stappen. Dat is de dader(s) niet gelukt, maar het jonge meisje moest wel naar het ziekenhuis vanwege een zware hersenschudding, blauwe ogen, en allerlei andere verwondingen.
Zie dit schokkende verhaal van de zus van Daphne in het Algemeen Dagblad. Er is nog steeds niemand aangehouden voor de gruwelijke aanval op Daphne. Nou ja, behalve een van haar vrienden dan. Want haar vrienden hebben gezworen de dader(s) te vinden. Dat vindt de politie niet oké. Opnieuw het AD:

De politie heeft één van hen deze week gesommeerd op het bureau te komen nadat hij een tekst op social media had geplaatst dat hij de mishandelaar stevig zou aanpakken. Hij werd gewaarschuwd het recht niet in eigen hand te nemen. De politie wil escalatie voorkomen.

De zus van Daphne zegt: "Jongeren vinden elkaar onderling beter dan wanneer de politie met hen in gesprek gaat." Toch wil de politie niet dat de vrienden van haar zelf op zoek gaan naar de dader, want de politie is zelf ook al druk bezig met het verhoren van getuigen. O ja, en er zijn ook beelden van de bewakingscamera's in de buurt van de plek van de mishandeling opgevraagd door de politie.
Nou, nou, nou. Een week na de aanval is nog steeds niemand opgepakt. Het is geen wonder dat haar vrienden denken dat ze het zelf maar moeten gaan oplossen. Ik snap best dat we hebben afgesproken dat we niet doen aan eigenrichting - daar is veel voor te zeggen - maar als vrienden moeten toezien hoe een machteloos meisje uit hun vriendengroep ontzettend veel pijn lijdt door een ongelofelijk laffe aanval van iemand die nog altijd vrij rondloopt, snap ik de frustratie maar al te goed.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten