Nederland mag weer naar het MH17-wrak

Geen categorienov 03 2014, 15:00
Nu weer wel. Eens kijken hoe lang het ditmaal duurt.
Nou, ze kunnen weer aan de slag: de onderzoekers die de ramp naar de MH17 volledig in kaart moeten brengen. Het gebied rond het wrak is kennelijk weer veilig genoeg:

Nederlanders van de repatriëringsmissie in het oosten van Oekraïne zijn maandag weer in het door pro-Russische separatisten beheerste Donetsk, niet ver van de rampplek van vlucht MH17.

De Nederlanders zijn onderdeel van een missie met de OVSE en de lokale Oekraïense rampendienst SES, aldus een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Allereerst is het natuurlijk goed dat onderzoekers weer aan het werk kunnen. Hen valt niets te verwijten, maar de Nederlandse autoriteiten des te meer. Bij iedere minieme aanleiding wordt het hele onderzoeksteam weer halsoverkop daar weggehaald. Beveiligen? Nee joh, we gaan gewoon bij ieder zuchtje dreiging inbinden en biezen pakken! Er wordt vrijwel non-stop appeasement gepleegd aan het stelletje dronken boeren dat de pro-Russische rebellenterroristen moet voorstellen.
Al dat gekniel heeft wel een prijs: het betekent dat er nog steeds geen totaalanalyse is gemaakt van de brokstukken van het vliegtuig. En eerlijk is eerlijk: dat is werkelijk waar te belachelijk voor woorden. Inmiddels is het alweer vier maanden geleden dat de MH17 neerstortte. Nederlandse commando's hadden in de eerste week na de crash de plek al moeten beveiligen, waarna onderzoekers een paar dagen de tijd hadden gehad om alles goed, zorgvuldig en veilig te observeren en analyseren.
Dat het vier maanden later, nu Jan en alleman er al lang en breed mee heeft gerotzooid, grotendeels nog steeds moet gebeuren is tekenend voor de bangige en apologetische houding die de Nederlandse regering heeft aangenomen na de MH17-ramp.
Dit kabinet moet zich schamen. Nederlanders, en dan voornamelijk de nabestaanden van de ramp met de MH17, wordt een enorm slechte dienst geleverd door dit appeasende kabinet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten