Nu definitief: polderjihadi blies zichzelf op in Bagdad

Geen categorienov 17 2014, 14:57
Nederlandse jihadi's doen volop mee aan de islamitische terreur in Syrië en Irak.
Het is natuurlijk geen verrassing dat de polderjihadi's die zich hebben aangesloten bij de moslimbarbaren van ISIS precies doen wat alle andere jihadi's daar doen: dood en verderf zaaien. Maar we worden nu wel even met de neus op de feiten gedrukt.
Vijf dagen geleden ging het bericht al dat een Nederlandse moslim met de naam Abu Abdullah al-Hollandi een zelfmoordaanslag had gepleegd op een politiestation in West-Bagdad, Irak. Er zouden talloze mensen zijn omgekomen bij de aanslag. Hoeveel is niet precies bekend. Het nieuws werd toen door een Twitter-account van ISIS verspreid.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof zei toen: "We hebben het bericht ook gezien. Vooralsnog kunnen we weinig zeggen en het bericht ook niet bevestigen." Vandaag bevestigt Schoof dat het om een Nederlander gaat. Meer wil hij niet kwijt. Het zou gaan om een 19-jarige Marokkaanse moslim uit Maastricht.
Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse moslim een zelfmoordaanslag pleegt:

In april maakte geheime dienst AIVD bekend dat in 2013 twee Nederlandse jihadgangers zelfmoordaanslagen pleegden. Een deed dat in Irak met een rugzak op een burgerdoel. De ander pleegde een zelfmoordaanslag met een autobom in Syrië.

Natuurlijk, de eerste reactie is: oef, wat fijn, weer een jihadi minder. Toch vind ik niet dat we moeten denken dat het verstandig is om Nederlandse moslims af te laten reizen naar ISIS-gebied (een populaire gedachte, aangehangen door PVV-leider Geert Wilders en zijn volgelingen), om twee redenen:
1. Ze vermoorden massa's mensen in dat gebied, en dat noemen we genocide. Dat zouden we niet moeten aanjagen, maar juist moeten stoppen met alle mogelijkheden die we hebben. Dat is in ons belang en het is een morele plicht.
2. Deze moordenaars geven niks om grenzen. Ze doen gevechtservaring op in Syrië en Irak, ze leren hoe ze een bom moeten bouwen en ze krijgen te horen hoe ze het beste een aanslag kunnen plegen. Reken maar dat zij via een omweg terug naar Nederland kunnen reizen - en dat ze dat ook doen.
Ik wil dat iedere polderjihadi met afreisplannen bij de grens wordt tegengehouden en in de cel wordt gestopt for years to come. Het terreurleger van ISIS mag niet nog sterker worden en ik wil niet dat ze door ISIS worden aangespoord om in Nederland aanslagen te plegen. Dat is toch helemaal geen gekke gedachte, of wel?
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten