PvdA wil potverteren om 'lastenverlaging'

Geen categorienov 18 2014, 20:00
Het gelijk van Margaret Thatcher.
"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money." Was getekend, Margaret Thatcher. Oh boy, wat was zij goed in het verwoorden van de kern van het verfoeilijke socialisme. Als Thatcher nu nog zou leven en in Nederland zou wonen, zou ze ongetwijfeld snoeihard hebben uitgehaald naar de PvdA.
De PvdA laat zich vandaag van haar slechtste kant zien door een pleidooi voor het verlagen van de belasting op arbeid (een goed en noodzakelijk plan) te combineren met het laten oplopen van het begrotingstekort (een bijzonder slecht en dom plan). Het begrotingstekort moet juist omlaag zodat de overheid niet onnodig veel euro's aan rente betaalt over de schuldenberg.
Die toch al enorme schuldenberg (dit jaar in totaal 460 miljard euro) wil de PvdA nog best wat groter maken. PvdA-senator André Postema zei vandaag tijdens de financiële beschouwingen in de Eerste Kamer dat hij wil dat het kabinet zich houdt aan de EU-afspraken, maar dat hij tegelijkertijd wil dat het kabinet de grenzen opzoekt van wat mogelijk is. Want de overheid kan altijd nog wat groter, altijd nog wat meer uitgeven, is de gedachte van de sociaal-democraat.
Postema wil vooral niet bezuinigen:

Ook het kabinet wil de lasten op arbeid verlichten, omdat dat goed is voor de werkgelegenheid. Het wil dat vooral betalen uit financiële meevallers. Maar daar wil Postema niet op wachten. Pleidooien om in plaats daarvan extra te bezuinigen noemt hij "onwenselijk".

De voorgestelde verlaging van de belasting op arbeid is een farce als het wordt betaald met geleend geld. Daar betaalt de belastingbetaler namelijk gewoon aan mee. Een echte verlaging van de belasting op arbeid moet worden gefinancierd door het verlagen van de uitgaven van de overheid, bijvoorbeeld op het gebied van de Europese Unie, de moddervette verzorgingsstaat, het subsidiecircus en het weggooien van belastinggeld in de bodemloze putten van Ontwikkelingshulp.
Dat wil de PvdA allemaal niet. Liever kiest de linkse partij voor potverteren op de zak van de belastingbetaler. Het is geen wonder dat de sociaal-democraten vandaag de dag nog slechts met z'n elven in de Kamer zouden belanden als er verkiezingen zouden zijn. De gemiddelde belastingbetaler vindt dat 'ie al genoeg wordt uitgeknepen. Het moet een keer stoppen. De gemiddelde belastingbetaler heeft gelijk.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten