Studenten vinden Israël erger dan ISIS

Geen categorienov 20 2014, 16:00
Het gaat snel bergafwaarts met de kennis van het Midden-Oosten bij de aanstaande elite van het Vrije Westen.
De Amerikaanse televisieproducent Ami Horowitz (ja, een man) heeft eerder deze maand bij de Amerikaanse Berkeley-universiteit een schokkend candid-cameraproject gehouden, waarvan de uitkomsten genoeg zeggen over de prioriteiten van de aanstormende intellectuele klasse van Amerika.
Het idee was simpel: eerst gaat Horowitz met een vlag van ISIS zwaaien en kijkt hij wat de reactie is van de mensen op de campus. Hooguit wat alternatieve mensen die instemmend met het hoofd knikken wanneer de producer begon over Amerikaans imperialisme en kolonialisme, maar verder loopt iedereen Horowitz voorbij. Enkelen zullen ongetwijfeld de man een dwaas vinden voor alle teksten die hij uitkraamt, maar er is niemand die het verbale gevecht met hem aangaat. Volstrekte apathie dus, als Horowitz zwaait met een vlag van de bloederigste en wreedste organisatie ter wereld die inmiddels al meerdere Amerikanen om het leven heeft gebracht.
Hoe anders gaat het er echter aan toe als Horowitz in de tweede fase van zijn project niet met de vlag van ISIS, maar de Israëlische blauw-witte Davidsster zwaait. De ene na de andere student kan het niet laten Horowitz tegengas te geven. "Israel is a thief in the night!" "Tyanny isn't cute!" en uiteraard het altijd flatteuze "Fuck Israel!".
Ondanks dat Israël geen mensen onthoofdt, niet het halve Midden-Oosten tiranniseert of minderheden uitmoordt, is de weerstand op Berkeley tegen dit land kennelijk vele malen groter dan tegen een smerige extremistenbende als ISIS.
Bekijk het filmpje hieronder:
Verbijsterend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten