Vogelgriep komt door dierenrechtenbeweging

Geen categorienov 24 2014, 12:00
"Laat kippen lekker buiten rondlopen!"
Ah, wat is de dierenrechtenbeweging toch een zegen voor ons land he?

Wat je iets te weinig hoort in alle berichten over de vogelgriep, is de achterliggende oorzaak. En die heeft te maken met ondoordachte eisen van politieke partijen en allerlei actiegroepen. Die willen namelijk dat kippen lekker buiten kunnen lopen. Dit streven hebben ze inmiddels bij veel supermarktketens afgedwongen. Die hebben op hun beurt deze eisen weer doorgeschoven naar de leveranciers, de kippenhouders.

Nou klinkt dat allemaal fantastisch, aldus Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra, maar er is één probleem: Kippen komen buiten namelijk in aanraking met wilde vogels die de vogelgriep met zich meedragen. Tijdens een tussenstop mengen die zieke vogels zich met de kippen en... hopsa, de hele kippenboerderij kan worden gesloten.
In andere gevallen vliegen wilde vogels over de boerderij en valt hun ontlasting in het buitenverblijf van de kippen. Die gaan vervolgens blij naar buiten en steken hun snavel in van alles en nog wat - de vogelpoep incluis.
Het meest opmerkelijke hieraan is dat het de zogenaamde dierenrechtenbeweging een zorg is. Zij hebben besloten dat kippen lekker buiten moeten kunnen spelen, punt. Einde debat. Dat er hele kippenboerderijen worden uitgemoord interesseert ze geen biet; voor ze op brute wijze werden afgeslacht liepen ze in ieder geval wél vrij rond. Eat that.
Dat is allemaal vreselijk sneu voor de kippen, maar daar eindigt het verhaal niet. Door de buitenspelen-lobby zijn hele bedrijven in de problemen gekomen. Kippenboeren worden finaal de vernieling in geholpen omdat ze geen enkele manier hebben om hun pluimvee te beschermen... en dat allemaal met dank aan onze grote dierenvrienden die niet even goed nadenken voor ze allerlei 'diervriendelijke' zaken eisen.
Zoals wel vaker blijkt dat idealisten meer kapot maken dan je lief is. Ze focusen zich volkomen op het gewenste resultaat zonder rekening te houden met mogelijke neveneffecten. En de politiek en het bedrijfsleven luisteren er nog naar ook.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten