Yes, een nieuwe PvdA-PVV rel is geboren!

Geen categorienov 27 2014, 16:00
Alle moskeeën moeten dicht. Of: alle moslims moeten het land uit.
En ja hoor, er is een nieuwe PvdA-PVV rel geboren. Zoals onze eigen adjunct-hoofdredacteur Frank eerder al berichtte wil Machiel de Graaf, van de PVV, namelijk dat alle moskeeën in Nederland worden gesloten. Nu is dat natuurlijk niet alleen in strijd met de wet, maar ook nog eens met de principes van onze rechtsstaat, maar goed; de PVV komt wel vaker met dat soort idiote proefballonnetjes aanzetten. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde kopvoddentaks. Geen wonder dat serieuze Kamerleden zoals Joram van Klaveren en Louis Bontes zich hebben afgesplitst van die club. Met zulke rare ideeën moet je niets te maken willen hebben.
Maar goed, dergelijke strapatsen horen nu eenmaal bij de PVV. Je kunt je er wel over opwinden, maar dat heeft geen enkele zin. Ze spelen het politieke spel hard en zonder gene. Soms is dat vermakelijk, op andere momenten zeggen ze zowaar iets nuttigs, en op weer andere momenten krijg je er alleen maar barstende koppijn van.
In vrijwel alle gevallen is het 't beste om je als normaal functionerend individu eerst van dat soort gekkigheid te distantiëren en er vervolgens maar over te zwijgen. Negatieve aandacht is immers ook aandacht - een oude wijsheid die de PVV tot motto heeft verheven.
Jammer genoeg zijn er altijd partijen en politici die bij zichzelf denken 'hé, wacht eens even, dit is een fantastisch mooi moment voor ons om weer even lekker politiekcorrect bezig te zijn en minderheden het idee te geven dat we hen verdedigen!' Case in point, onze vicepremier Lodewijk Asscher. Van de PvdA natuurlijk:

Uitspraken van PVV-Kamerlid Machiel de Graaf over moslims zijn „verwerpelijk en schandelijk”. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zei dat donderdag bij de behandeling van zijn begroting in de Tweede Kamer.

Het meest opmerkelijke aan Asschers 'veroordeling' is dat hij de woorden van De Graaf meteen ook maar even verdraait. Volgens hem had het Kamerlid namelijk gezegd dat "alle moslims het land uit moeten." Nou is "alle moskeeën moeten dicht" niet een heel tolerante uitspraak, maar het gaat toch echt wat minder ver dan dat.
Zoals wel vaker blijkt dus dat de PvdA snel een (minderheden-) slaatje probeert te slaan uit uitspraken of gedrag van anderen. Ze beschuldigen de PVV ervan mensen tegen elkaar op te zetten, maar doen zelf precies hetzelfde. En daarna huilen dat het zo niet kan. Tsja. Overtuigend is het allemaal niet.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten