Zoon van Hamas-oprichter: 'Palestijnse staat een sprookje'

Geen categorienov 22 2014, 10:00
Of minister Bert Koenders even meeleest.
Even een korte introductie: Mosab Hassan Yousef is de zoon van een van de oprichters van de islamitische terreurorganisatie Hamas. Maar hij is geenszins een Hamas-aanhanger. Hij heeft tien jaar (van 1997 tot 2007) gespioneerd voor de Israëlische geheime dienst Shin Bet. Met succes; dankzij zijn hulp zijn talloze terreuraanslagen voorkomen.
Nu heeft Yousef een zeer interessant interview gegeven aan de Britse krant The Telegraph. Over de recente terreuraanslag op vier Joden in een synagoge in Jeruzalem en de reactie daarop van Arabieren uit het hele Midden-Oosten zegt hij dat het verheerlijken van het geweld door Arabieren moet stoppen. Ik citeer:

"And you see the Jordanian parliament are praising the killers, praying for them, and encouraging people to follow their footsteps. This is the Arab culture: they hate Israel for religious reasons, for ideological reasons. This needs to stop; they need to wake up from their delusion."

Yousef zegt ook, en nu wordt het tijd dat onze minister van Buitenlandse Zaken en Israël-criticus Bert Koenders (PvdA) meeleest, dat een Palestijnse staat een sprookje is. "Pushing for a Palestinian state is a fantasy. it is impossible." Waarom? Yousef legt uit: "Israel is not going to give Palestinians free borders because no Israelis wil agree to another holocaust."
En zo is het. Wat er dan wel moet gebeuren? Simpel: zorg eerst eens voor een werkende Palestijnse economie, en voor goed onderwijs en goede infrastructuur:

"In the mean time, instead of dreaming about impossible things, how about we build a Palestinian economy, schools and infrastructure? Let’s try to avoid Hamas, let Israel finish the job of fighting them, and leave the Palestinian people out of this problem. To go and push for a Palestinian state right now - this is playing with fire."

Yousef heeft gelijk. Vrede tussen Israël en de Palestijnen kan alleen dichterbij komen als Hamas wordt weggevaagd. Helaas werkt de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas samen met Hamas in een 'eenheidsregering'. Dat gaat natuurlijk niet werken. Het 'erkennen' van de Palestijnse staat door landen als Zweden heeft ook geen enkele zin. Daarmee gooi je alleen maar olie op het vuur.
De belangrijkste taak van Israël voor een veilige toekomst voor het land en al haar inwoners is heel helder: ja, voor de lange termijn is het van essentieel belang dat er een tweestatenoplossing komt, en nee, dat kan niet zolang de islamitische terreurorganisatie Hamas nog bestaat. Hamas moet worden vernietigd.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten