30 procent Nederlanders vóór basisinkomen

Geen categoriedec 05 2014, 18:00
Godzijdank is 50 procent van ons land normaal. Helaas is de rest knettersocialistisch.
Uit een nieuwe peiling van TNS Nipo blijkt dat 50 procent van de Nederlanders tegen het idee van een basisinkomen is. Als u denkt, 'wat is dat, daar heb ik nog nooit van gehoord': het is dé nieuwe hobby van links. Kort gezegd houdt het in dat mensen een vast inkomen krijgen van de staat (lees: van de hardwerkende belastingbetaler) zónder dat ze daar iets voor terug hoeven te doen zoals, zeg, werken voor de gemeente of zelfs maar zonder dat ze op zoek hoeven te gaan naar werk. Ook hoeven ze geen 'inkomenstoets' te doen.
Dit idee, dat op lokaal niveau geprobeerd is in Zwitserland en Canada, is knettergek en socialistisch tot op het bot, maar helaas vindt 30 procent van de Nederlands het allemaal prima klinken. Godzijdank vindt 50 procent dat niet, maar als de ja-knikkers een beetje mazzel hebben kunnen ze het land tot op het bot verdelen door de mensen die er geen mening op nahouden alsnog voor hun totalitaire karretje te spannen. Alleen gematigde socialisten weten namelijk niet wat ze hiervan moeten denken; het spreekt voor zich dat hun hardcore geloofsgenoten (ja, socialisme is een religie, zelfs met een God: de staat) er geen al te zware kluif aan zullen hebben om hen na een paar weken of maanden debat toch nog te overtuigen.
Geweldig dat helft van de Nederlanders dit een bijzonder slecht idee vindt, maar we moeten ons jammer genoeg toch ernstig zorgen maken om onze samenleving... en onze toekomst. Het is namelijk totaal gestoord dat eenderde van de kiezers het wél ziet zitten... en dat de overige 20 procent niet weet wat men ervan moet vinden. Het is namelijk heel simpel: dit. Is. Een. Bijzonder. Slecht. Idee. De. Staat. Heeft. Geen. Geld. Als. Je. Mensen. Een. Basisinkomen. Geeft. Betekent. Dit. Dat. Werkend. Nederland. Hen. Betaalt. Zonder. Dat. Ze. Daar. Ook. Maar. Iets. Voor. Terug. Hoeven. Te. Doen.
Dat is diefstal - en daardoor ongelooflijk immoreel - en ook nog eens oerdom: mensen die sowieso geld krijgen voelen zich niet genoodzaakt om iets aan hun levensomstandigheden te doen. Ze 'redden' het toch wel. En ja, dat geldt ook voor het 'basisinkomen' dat onder het bedrag ligt dat men nodig heeft om van te kunnen leven: ze werken er dan slechts een beetje bij et voila, de rest van de week kunnen ze lekker genieten van het (onverantwoorde en parasitaire) leven.
Goed, we gaan maar uit van het positieve: die 50 procent verstandige kiezers geeft ons iets om mee te werken. Zaak is wel om de overige 50 procent (de mensen zonder mening incluis!) terug in hun hok te stoppen en ieder debat over dit onderwerp in de kiem te smoren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten