40% Nederlanders wil vuurwerk verbieden

Geen categoriedec 08 2014, 9:00
De reden? Ze zijn bang.
Als het huidige Nederland niet watjes-samenleving nummer één (in de wereld) is, weet ik het ook niet meer. Wat te denken van dit soort peilingen waaruit blijkt dat 60 procent van de mensen bang is voor vuurwerk en 40 procent het daarom maar wil verbieden?

Bijna zestig procent van de Nederlanders is bang als er vuurwerk in hun buurt wordt afgestoken en vier op de tien vindt zelfs dat het afsteken van vuurpijlen en rotjes rond de viering van oud en nieuw moet worden verboden. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV).

Dit is nou echt tekenend voor Nederland anno 2014. Onze ophemeling van (professioneel) slachtofferschap heeft ervoor gezorgd dat de samenleving vol zit met lafhartige figuren die bang zijn voor van alles en nog wat. Om hen te plezieren worden er vuurwerkvrije zones gecreëerd en in de loop van de jaren zal er uiteindelijk vrijwel zeker een verbod komen.
Zoals altijd is dit gejammer in eerste (en laatste) instantie afkomstig van links. Progressief Nederland kan niet zonder slachtoffers; als er niemand meer is die opgejaagd, onderdrukt, geïntimideerd of wat dan ook wordt zit hun taak erop. En dus worden er met regelmaat nieuwe slachtoffers 'ontdekt' die 'geholpen' moeten worden. In de meeste gevallen wisten die mensen even daarvoor helemaal niet dat ze geslachtofferd werden door de maatschappij at large, maar nu zijn ze zich daar ineens van bewust en eisen ze actie. Verbied vuurwerk! Beperk de rechten van anderen!
Alles om ervoor te zorgen dat zij zich nooit ongemakkelijk hoeven te voelen omdat een ander plezier heeft.
Het wordt tijd dat weldenkend Nederland zich hier tegen verzet. We hebben al te veel zelfverklaarde slachtoffers en te weinig individuele vrijheid. Dat je 'bang' bent voor vuurwerk omdat het zo'n hard geluid maakt is géén goede reden om het te verbieden; het is alleen een reden om moed bij jezelf te kweken omdat je op het moment blijkbaar een enorme lafbek bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten