Anti-Kim Jong-Un film The Interview is een hit

Geen categoriedec 26 2014, 18:00
Met dank aan de Noord-Koreaanse dictator.
De film The Interview - waar onze eigen Tim Engelbart eerder al een mooie recensie over schreef - doet het buitengewoon goed. Ondanks dreigementen van Noord-Koreaanse stalinisten zitten de Amerikaanse bioscoopzalen waar de film getoond wordt bommetje vol.
Het is daarbij opvallend dat grote bioscoopketens de kat nog steeds uit de boom kijken; vooral onafhankelijke bioscopen en filmhuizen hebben het lef om de film te vertonen. Desondanks gaat het dus prima; zo goed zelfs dat de makers een ware hit in handen lijken te hebben.
Het meest vermakelijke aan deze affaire is dat The Interview het lang niet zo goed had gedaan als dictator Kim Jong-Un en co. zich een beetje normaal hadden gedragen. De wijze waarop ze reageerden heeft ervoor gezorgd dat The Interview nu al een onvergetelijke en bijzonder populaire film is. Iedereen vraagt zich namelijk af wat er dan zo vreselijk controversieel aan is en bekijkt de film om dat te ontdekken.
Daar komt bij dat Amerikanen er bepaald niet van gediend zijn dat ze monddood worden gemaakt door een stalinistische dictator. Het gevolg? Ze maken er een heel evenement van:

In veel bioscopen werden speciale vertoningen georganiseerd, met bijvoorbeeld een hapje en een drankje. In een enkel geval werd voor de film God bless America gezongen door de filmzaal.

Verschillende bezoekers zeggen zélf dat ze de film waarschijnlijk niet hadden gekeken als Kim Jong-Uns favoriete hackers en andersoortige terroristen zich enigszins normaal hadden gedragen. Natuurlijk had The Interview dan flink wat geld binnen gehaald (men rekende op 30 miljoen in de eerste dagen), maar mensen zouden er al snel over uit zijn gepraat. Relaxt een filmpje kijken, even lachen, en dat was het dan. Nu maar een andere film kijken in de bios?
The Interview is nu daarentegen zo ongeveer een monument van de moderne popcultuur. De inkomsten zijn voorlopig nog tegenvallend, maar dat zal al snel veranderen als de grote bioscopen hun beleid wijzigen en de film opeens overal te zien is.
Een duidelijker signaal had het Amerikaanse volk niet kunnen afgeven aan dreigtokkie Kim. Je kunt erop los dreigen, je kunt hackers inzetten, maar de gemiddelde Amerikaan is daar absoluut niet van onder de indruk. Zoek het maar uit met je stalinistische trekjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten