Champions League: SBS deelt klap uit aan belastingslurpers NOS

Geen categoriedec 09 2014, 16:00
De publieke omroep gaat de Champions League de komende jaren níet uitzenden. SBS wél.
Oh, jongens, wat is dit goed nieuws voor de belastingbetaler: niet de NOS, maar SBS en NU.nl gaan de Champions League-uitzendingen voor de komende voetbalseizoenen (2015-2018) uitzenden. De twee onderdelen van uitgeverij Sanoma gaan beide een rol spelen in de uitzendingen, aldus de baas van de uitgever:

"Met de diverse platforms van Sanoma betekent dit dat naast de wedstrijden op TV ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn. En dat de mooiste hoogtepunten uit een wedstrijd eenvoudig 'on demand' terug te kijken zijn."

Wie de Champions League-wedstrijden wil zien, moet voortaan dus bij een van de SBS-zenders zijn. Natuurlijk zal er reclame te zien zijn, maar het zal niet veel meer zijn dan de reclame bij de NOS. Hoogtepunten en andere wedstrijdbeelden zijn straks bij NU.nl te zien. Het klinkt allemaal bijzonder ambitieus, en als het slaagt, hebben we de publieke omroep nooit meer nodig voor voetbal:

Onlangs werd duidelijk dat de NOS geen bod heeft gedaan op de rechten voor 2015 - 2018. "Door bezuinigen is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen," zei algemeen directeur Jan de Jong na het aflopen van de deadline. SBS en RTL deden wel een bod. Over de hoogte van het bod wilde SBS eerder niets kwijt.

Het zou geweldig zijn als de NOS nooit meer de voetbalrechten krijgt. Mochten de concurrentievervalsers van de NOS over een paar jaar toch nog een keer proberen de uitzendrechten te krijgen, dan moet de politiek meteen de subsidiekraan keihard dichtdraaien. Want dat betekent dat ze teveel belastinggeld krijgen.
Sowieso, waar hebben we die hele publieke omroep nou helemaal voor nodig? Zeker niet voor sport, al helemaal niet voor amusement, en nee, ook niet voor nieuws. Er zijn zat andere productiehuizen, uitgeverijen, nieuwsorganisaties etc. die al deze taken van de publieke omroep meer dan prima kunnen uitvoeren.
Dit is een mooie eerste stap naar de totale ontmanteling van de belastingslurpers in Hilversum. SBS heeft een flinke klap uitgedeeld. Wie gaat er voor de knock-out?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten