D66 wil met geld smijten voor 'duurzame' scholen

Geen categoriedec 03 2014, 20:00
Alexander Pechtold weet het zeker: belastinggeld is gratis.
Dit bedoel ik dus met het de opmerking dat de coalitie (en de gedoogaanhang) zich begint te vervelen en waarom dat altijd slecht uitpakt voor de belastingbetaler. Als ze niks te doen hebben, bedenken politici allerlei plannetjes die stuk voor stuk tientallen miljoenen euro's aan belastinggeld kosten:

Het kabinet moet 100 miljoen euro steken in het energiezuinig maken van scholen en woningen. Dat wil D66, die dit bedrag afknibbelt van de 600 miljoen euro die minister Lodewijk Asscher voor zijn banenplannen heeft gereserveerd.

Allereerst: de banenplannen zouden zo snel mogelijk moeten worden geannuleerd, omdat de plannen zo'n 200.000 euro per baan kosten, zoals Jalta heeft berekend. Dat is niets minder dan een totale verspilling van belastinggeld. Dat geld moet vervolgens worden teruggegeven aan de belastingbetaler.
Pechtold wil het geld stoppen in het "verduurzamen" van basisscholen die volgens hem zijn verouderd en van woningen die moeten worden gesloopt om ze te vervangen voor "duurzame" huizen. Waarom kunnen politici nou nooit een keer denken: "Goh, deze plannen van de minister zijn slecht. Laten we het geld maar gewoon níet uitgeven."
Nee, Pechtold maakt liever goeie sier door iets voor te stellen op onderwijsgebied waardoor iedereen blijft denken dat D66 de onderwijspartij is. Hij weet immers dat dat frame hem ontzettend helpt in de peilingen. Waar blijven de partijen die zeggen: tot hier en niet verder. De belastingen moeten omlaag, dus laten we nou eens stoppen met het uitgeven van belastinggeld als water.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten