Eis: zes jaar celstraf voor illegaal vuurwerk

Geen categoriedec 08 2014, 20:00
Hoppa, zero tolerance for the win.
Politie en justitie moeten de échte vuurwerkboeven met Oud en Nieuw aanpakken. Niet de gewone mensen die gewoon wat siervuurwerk willen afsteken. U en ik zouden niet de dupe mogen worden van het linkse vuurwerkverbodfetisjisme. Als ik zeg dat we de vuurwerkboeven moeten aanpakken, dan bedoel ik inderdaad dit:

Een 67-jarige man die enorme hoeveelheden illegaal vuurwerk had opgeslagen, heeft maandag zes jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen. In een loods in het Groningse dorp Kolham had hij eind vorig jaar bijna 3900 kilo illegaal vuurwerk liggen, waaronder duizenden lawinepijlen. Die staan bekend om hun verwoestende kracht.

Zes jaar voor iemand die elk jaar weer in de fout gaat, is nog weinig als je het mij vraagt. Het lijkt me wel een prima signaal toe naar alle andere handelaren in illegaal vuurwerk.
Tegenstanders van vuurwerk klagen steevast dat de knallen te hard zijn en dat vandalen altijd weer prullenbakken, auto's, etc. kapot weten te maken. Daarom hebben we een onderscheid gemaakt tussen legaal vuurwerk, dat een paar dagen per jaar mag worden gekocht bij gelicenseerde verkopers, en illegaal vuurwerk, dat niemand mag hebben.
Dat verbod moet gehandhaafd worden (al kun je je afvragen waarom vuurwerk niet gewoon het hele jaar beschikbaar is). Er hoeft helemaal geen totaalverbod te komen op vuurwerk. Vandalisme is bijvoorbeeld al verboden. Het is een kwestie van handhaving. Mensen die bang zijn voor vuurwerk moeten maar leren minder bang te zijn. De vandalen en wetsovertreders zoals de man met 3900 kilo illegaal vuurwerk in een loods moeten worden opgesloten en hoge boetes krijgen.
De rest van Nederland moet gewoon vuurwerk kunnen afsteken met Oud en Nieuw. Ik snap dat niet iedereen begrijpt wat vrijheid is, maar naar die mensen moesten we maar eens niet luisteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten