IMF: groei Nederlandse economie lager dan verwacht

Geen categoriedec 05 2014, 21:00
Je gelooft het niet, maar de voorspellingen blijken niet helemaal te kloppen.
Om de zoveel maanden is het zover: de regering en instanties als het IMF voorspellen dat de economie binnenkort zal groeien; er zullen banen bijkomen, het gemiddelde inkomen zal stijgen, ja, ja, het walhalla is dichterbij dan ooit. Iedere keer weer volgt daar uiteindelijk een negatief bericht op waaruit blijkt dat de 'voorspellingen' niet helemaal je van het waren.

De Nederlandse economie krabbelt langzaam op na de krimp van de vorige twee jaar. Maar het herstel gaat volgend jaar iets trager dan eerder werd gedacht. Tegelijkertijd blijft de kans op tegenvallers groot. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag in zijn jaarlijkse rapport over Nederland.

De nieuwe voorspelling voor Nederland is 1,2 procent groei, maar feest niet, dat cijfer zal uiteindelijk ongetwijfeld veel lager uitvallen. Zeker als VVD en PvdA aan de macht blijven. Eerder was de voorspelde groei nog 1,4 procent. Voor dit jaar gaat men uit van een magere 0,8 procent, wat beklagenswaardig laag is.

De kans dat de groei lager uitkomt dan nu wordt voorspeld, is volgens het IMF nog altijd groot. Op korte termijn kunnen de economische problemen in andere eurolanden en de aanhoudende politieke spanningen in de wereld roet in het eten gooien.

Nu is het heel aardig dat het IMF het kabinet een handje helpt door internationale oorzaken alvast de schuld te geven van een mogelijk lagere groei, maar overtuigend is het allemaal niet. De belangrijkste reden dat de economische omstandigheden maar niet willen verbeteren is namelijk dat de regering er een puinhoop van maakt. Het kabinet Rutte II is socialistisch tot op het bot. De ene belasting na de andere wordt verhoogd, succes (op welk niveau dan ook) wordt bestraft, niets doen en lui je hand ophouden wordt beloond. Dit is Nederland anno 2014: een lamlendig land waarin men al bijna gewend is aan economische stagnatie. Niet omdat er geen Nederlanders te vinden zijn die de mouwen willen opstropen en hard willen werken, maar omdat hen het leven onmogelijk wordt gemaakt door de socialistische Haagse kaasstolp.
Dit kabinet is misdadig bezig door de hardwerkende Nederlander te beroven van zijn welverdiende centen. Dat is niet alleen immoreel, maar ook nog eens buitengewoon gevaarlijk: als we zo doorgaan zal onze welvaart uiteindelijk niet toe-, maar afnemen. Zo niet absoluut, dan in ieder geval relatief; alle positief gekleurde 'voorspellingen' ten spijt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten