Nieuwe tactiek ISIS: dorpen bombarderen met giftige schorpioenen

Geen categoriedec 16 2014, 19:00
Te ziek voor woorden.
De moslimterroristen van het islamitische terreurleger van ISIS hebben een nieuwe manier gevonden om terreur te zaaien. Ze deden al aan genocide, het opblazen van eeuwenoude gebouwen en het verhandelen van seksslavinnen, maar ze hebben iets nieuws gruwelijks ontdekt waar ze kennelijk veel plezier aan beleven.
Komt 'ie: ISIS bombardeert complete dorpen in Irak met blikken vol levende giftige en dodelijke schorpioenen. Volgens een Britse militaire expert heeft ISIS een manier gevonden om de schorpioenen levend en wel op dorpen af te schieten. "It's madness," aldus de expert tegen Mirror. De duizenden schorpioenen zijn vooral bedoeld om angst te zaaien:

"They promote the fact that they are doing it and it creates panic. Scorpions are robust - even if they are launched a couple of miles, when the canister breaks thousands are flung out and start crawling all around. Some scorpions are very poisonous but the main thing is creating fear."

De schorpioenenbommen worden met name in het noorden van Irak gebruikt. Overigens is dit niet de eerste keer dat schorpioenenbommen zijn gebruikt in de wereldgeschiedenis:

The weapon harks back to the scorpions stuffed into pots and launched by Iraqis thousands of years ago - in 198 AD. They were defending themselves against the Roman invasion.

Het toont maar weer eens aan dat ISIS niet alleen een terreurorganisatie is die alles en iedereen wil terugwerpen naar de middeleeuwen en ver daarvoor, maar daar ook ouderwetse technieken bij gebruikt. Lees verder op pagina twee, onder andere voor een video van de meest dodelijke schorpioen ter wereld.
Of onderstaande schorpioen, de Indiase Rode schorpioen (de meest dodelijke ter wereld), wordt gebruikt door ISIS? Waarschijnlijk niet, maar het is en blijft een feit dat er genoeg schorpioenen zijn die extreem dodelijk zijn als het slachtoffer niet meteen wordt behandeld in een ziekenhuis:
ISIS bewijst met deze nieuwe terreuractie dat het een barbaarse terreurbeweging is die keihard moet worden bestreden, door het Iraakse leger, door de Koerden, en door ons. En met ons bedoel ik dan alle westerse landen die vinden dat democratie en vrijheid best wat mag kosten.
De mensen in Irak zijn dagelijks het slachtoffer van de gruwelpraktijken van ISIS. We sturen nu regelmatig vliegtuigen over ISIS-gebieden in Irak om militaire stellingen van het islamitische terreurleger te vernietigen, maar het is niet genoeg om de gruwelijkheden ook echt te stoppen.
Er is een nieuwe strategie nodig, waarbij niet alleen de Irakezen verantwoordelijk zijn voor de aanpak van ISIS, maar waarbij westerse landen (die niet te bang zijn) actief meedoen met de bestrijding ervan. Dat kan bijvoorbeeld met grondtroepen. Als we dat plan serieuze aandacht zouden geven, zou ISIS in no time kunnen worden vernietigd.
Helaas heeft geen enkel westers land het lef om grondtroepen in te zetten tegen ISIS. Dat is niet alleen ronduit teleurstellend, het is ook een kwalijke zaak dat we in feite blijven toekijken hoe de islamitische terroristen steeds machtiger worden en bij het veroveren van nieuwe gebieden geen enkel middel schuwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten