ISIS ruimt eigen strijders uit de weg

Geen categoriedec 21 2014, 20:00
Is de 'Untergang' begonnen bij de islamitische terreurorganisatie? Het heeft er alle schijn van.
Wie de oorlogsfilm 'Der Untergang' heeft gezien - over de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, voordat de Geallieerden heel Duitsland hadden veroverd - is bekend met de bizarre taferelen van een verliezende macht: de wraaklust drijft naar boven. Aangezien men niet meer in staat is de vijand te verslaan, worden intern zondenbokken aangewezen voor de afgang. Die worden dan - met de bevrijding al in zicht - zonder pardon doodgeschoten en vernederd als zogenaamde 'verraders' en 'aanstichters van de nederlaag'. Het Derde Rijk hielp zo een handje met diens eigen ondergang in mei 1945.
Met ISIS lijkt momenteel iets soortgelijks aan de gang te zijn. Niet dat ISIS op het punt staat om binnen enkele dagen te verdwijnen, maar de barbaarse islamitisch-anarchistische terreurorganisatie krijgt momenteel wel de ene na de andere nederlaag te verwerken. In Irak zijn ze uit hele gebieden goeddeels zelfs al geheel verdreven.
Hoe reageert ISIS? Het doodt diens eigen troepen:

IS doodt 45 eigen strijders na nederlaag Sinjar

Islamitische Staat (IS) heeft opnieuw eigen strijders geëxecuteerd, dit keer in Irak. In de Noord-Iraakse stad Mosul zouden 45 mensen om het leven zijn gebracht, meldden ooggetuigen. De jihadisten zouden daarmee zijn bestraft voor de nederlaag op de peshmerga's in het Sinjargebergte.

Het bericht volgt op het nieuws dat al honderd strijders die desertie overwegen zijn gedood.
Het is allemaal maar bloederig, maar uiteraard is dat voor ons goed nieuws. Als ISIS erbij betrokken is (waarbij dan ook), dan vloeit er bloed. Liever dus dat het hun eigen bloed is dan het levenssap van onschuldige yezidi's, sjiïeten, Koerden of christenen. Het scheelt de internationale anti-IS-coalitie weer een paar rondes bombarderen, zeg maar. Bovendien kan in gevechten aan de grond gebied worden gewonnen, want als ISIS momenteel vooral bezig is met ISIS zullen ze moeite hebben om zich te focussen op het bestrijden van een vijand.
Hoe de strijd er nu voorstaat? Zie de volgende pagina.
Momenteel staat het er zo voor in Syrië en Irak:
Koerden weten met name de meest noordelijke gebieden van Syrië te heroveren. Wie een gedetailleerdere kaart zoekt, kan hier terecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten