Kerry: strijd tegen ISIS duurt nog jaren

Geen categoriedec 03 2014, 18:00
Dat krijg je ervan als je geen strategie hebt.
Zet je maar schrap, want de islamitische terreurorganisatie ISIS in Syrië en Irak blijft nog jaren bestaan. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is het niet anders. "Our commitment will be measured most likely in years but our efforts are already having a significant impact."

Mr Kerry said the campaign against the militant group could take years, but that the coalition would remain engaged "as long as it takes".

Oftewel, ISIS kan nog jarenlang genocide blijven plegen op niet-moslims en andere minderheden. De spin van Kerry is niet om aan te horen. Hij beweert dat de luchtaanvallen, zo'n duizend door de internationale coalitie tot nu toe, ook echt effect hebben. Dat is de grootste onzin die er bestaat. Het effect is minimaal.
ISIS wordt alleen maar sterker door de toename van de toestroom van jihadi's uit landen als Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het gebrek aan een duidelijke anti-ISIS-strategie van Obama's regering is het probleem. Kerry probeert dat te verhullen door te beweren dat er schade is toegebracht aan de logistieke en operationele capaciteiten van de moslimterroristen.
Het vernietigen van de islamitische terreurorganisatie kan alleen door de aanval te openen middels een overweldigend aantal grondtroepen. Dan is ISIS in een mum van tijd van de aarde weggevaagd. Dat is precies wat alle westerse landen níet gaan doen. ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi mag in zijn handjes wrijven met deze slappe hap. De minderheden in Syrië en Irak hebben het nakijken.
Het Westen moet meer doen om ISIS te vernietigen. Veel meer. Helaas heeft Obama noch een van andere leiders van het vrije Westen de moed de wapens op te nemen tegen het ultieme kwaad van deze tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten