Koerden maken terreurleger ISIS kopje kleiner

Geen categoriedec 24 2014, 19:00
Alweer 400 ISIS-terroristen dood.
Als dit klopt, dan is het ge-wel-dig nieuws. De peshmerga's, het leger van de Koerden in Noord-Irak, zouden maar liefst 400 ISIS-terroristen over de kling hebben gejaagd, aldus Mujaheddin al-Mazouri van de Koerdische Democratische Partij:

Koerdische strijders hebben in de afgelopen vier dagen zeker vierhonderd strijders van Islamitische Staat (IS) in Irak gedood. De jihadisten zijn gesneuveld bij de opmars van de Koerden naar de stad Sinjar in het noorden van Irak.

De stad Sinjar is veroverd door ISIS, maar de Koerden lijken steeds verder door te stoten naar de stad, en dat is bijzonder slecht nieuws voor de genocide plegende ISIS-fanboys. Er doen zo'n achtdduizend Koerdische strijders mee met het offensief om de stad weer over te nemen van de islamitische terreurorganisatie van Abu Bakr al-Baghdadi.
De Koerden krijgen hulp van de internationale coalitie tegen ISIS:

Volgens al-Mazouri zijn Koerdische explosievenexperts begonnen met het verwijderen van bommen en ander explosief materiaal dat strijders van IS op de weg naar Sinjar hebben geplaatst. Hij zei dat de terreurbeweging 133 stoffelijke resten van gesneuvelde strijders heeft overgebracht naar de stad Mosul. IS kreeg in juni controle over die stad.

Het is fantastisch dat langzaam maar zeker de Koerden verschillende gebieden in Noord-Irak terugwinnen van de islamitische terroristen, maar het blijft dweilen met de kraan open zolang we jihadi's naar de ISIS-gebieden in Syrië en Irak laten afreizen. Ook zijn de luchtaanvallen van de coalitie lang niet genoeg om ISIS echt te vernietigen.
Helaas heeft niemand het lef echt de wapens op te pakken tegen ISIS, terwijl dat nou juist broodnodig is. Het is wachten tot president Barack Obama het Witte Huis verlaat en wordt vervangen voor een Republikein. De Obama-regering kiest namelijk voor de strategie van pappen en nathouden, en dat is - letterlijk - dodelijk voor zowel Syrië als Irak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten