Links over Holman: 'Ze moeten hem martelen!'

Geen categoriedec 13 2014, 20:00
Ah, de liefdevolle tolerantie van links. Altijd inspirerend.
Theodor Holman is niet alleen één van de beste, maar ook één van de meest controversiële columnisten van Nederland. Misschien dat ik mezelf daarmee herhaal, maar soit, het punt moet gemaakt worden.
Vandaag publiceerde het Parool een nieuwe column van zijn hand die onmiddellijk een hit werd op Twitter. Nou ja... een hit. Eerder een wapen van links om Holman tot op het bot te beledigen, hem de vreselijkste dingen toe te wensen, en zijn krant op te roepen om hem te ontslaan.
In zijn stuk besteedt Holman aandacht aan het Amerikaanse rapport over martelingen uitgevoerd door de CIA. Hoewel ik me in felle woorden heb uitgesproken tegen dergelijke ondervragingstechnieken ben ik me ervan bewust dat je er een serieus debat over kunt hebben, zeker als de autoriteiten honderd procent zeker weten dat er binnenkort een terroristische aanval zal plaatsvinden. Je kunt het punt maken dat op zo'n moment nagenoeg alles geoorloofd is; één man martelen om de levens van honderd mensen te redden. Zoals Holman schrijft:

Martelen is bij ons thuis vaak een onderwerp van gesprek geweest.
Het bekende dilemma van: mag je één kind martelen om er tien te redden.
Het gekke is dat mijn beide ouders (vader is ook door de Jappen gemarteld) daar destijds minder moeite mee hadden dan ik. 'Natuurlijk mag je één kind martelen als je er tien kunt redden, maar dan moet je wel zeker weten dat je er tien redt,' sprak mijn moeder.

Ik ben het er niet mee eens, maar het is wel degelijk een fair argument. Als samenleving moeten we het lef hebben om hierover te discussiëren met elkaar en de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.
Helaas denkt progressief Nederland daar net een beetje anders over. In plaats van serieus in te gaan op zijn argumenten - bijvoorbeeld door te stellen dat zowel wij als de Amerikanen internationale verdragen tegen martelen hebben getekend en dat we ons daar aan moeten houden - gaan deze politiekcorrecte, zichzelf in ethisch opzicht superieur wanende figuren he-le-gaar los. 'Kan Holman niet zelf gemarteld worden?'
Lees verder op pagina 2: links dreigt en scheldt erop los.
Case in point, zie deze tolerante, geduldige, nette tweet van Twitter-gebruiker Tjerk Muller. Deze man, die niet in martelen zegt te geloven, heeft er geen enkel probleem mee om een uitzondering te maken voor Holman. Niet omdat die een terroristische aanslag wil plegen of omdat hij contacten onderhoudt met topterroristen, maar omdat hij er een onwelgevallige mening op nahoudt.
Tjerk is niet de enige linksmensch die Holman van alles en nog wat toewenst. Ene Jos Spaansen vindt misschien dat hem martelen wat ver gaat, maar hoopt wel dat Holman binnenkort werkloos wordt. Zet 'm maar aan de kant! Weg met die vervelende 'andere' meningen!
Triest, maar het wordt vervolgens nog sneuer. Twitteraar Mihai Martoiu Ticu beschuldigt Holman namelijk meteen maar even van racisme. Hoe hij de verbinding legt tussen het legaliseren van martelen en racisme is mij een raadsel, maar blijkbaar vindt hij het zelf volstrekt logisch klinken.
Vervolgens concludeert een al even progressieve Twitter-gebruiker die anoniem wil blijven (wat ik ook zou willen als ik dit soort idiote tweets de ether in slingerde) dat Holman wel een fascist moet zijn:
Duidelijker kun je het niet maken dat links Nederland helemaal de weg kwijt is. Terroristen zijn zielig en moeten 24/7 geknuffeld worden, havikachtige columnisten moeten dood worden gemarteld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten