Moslimterrorist gijzelt tientallen Australiërs in Sydney

Geen categoriedec 15 2014, 8:02
Live - De jihad is gearriveerd in Australië.
Update:
De man eist een gesprek met premier Abbott en... wil een ISIS-vlag. In ruil voor die vlag is hij bereid een gijzelaar te laten gaan. In de tussentijd zijn er nog twee gijzelaars ontsnapt.
Einde update.
Update:
De terrorist zegt dat hij vier bommen heeft geplaatst: twee in het café en twee in de omgeving van het zakendistrict.
Einde update.
Oorspronkelijk bericht:
Een gewapende extremistische moslim heeft vandaag een heel koffie/chocolade-café in Sydney in gijzeling genomen. Hoewel drie gijzelaars ontsnapt zijn gaan de autoriteiten ervan uit dat er binnen nog steeds tientallen onschuldige burgers vast zitten.
De gijzelingsactie duurt op dit moment al meer dan zes uur. Tijdens de eerste uren is er geen contact geweest met de terrorist in kwestie. De Australische autoriteiten zeiden enkele uren geleden dan ook niet te weten wat de man precies wilde en waarom hij deze misdaad pleegt.

"We have not yet confirmed it is a terrorism-related event -- we're dealing with a hostage situation with an armed offender and we are dealing with it accordingly," Scipione said.

In de tussentijd weten we het antwoord op de tweede vraag. Niet omdat hij iets heeft gezegd, maar omdat hij twee gijzelaars dwong om een zwarte vlag voor het raam te houden. De tekst (u ziet hierboven een screenshot van deze actie) op de vlag is de zogenaamde shahada, de islamitische geloofsverklaring. Raad eens welke groep dit soort vlaggen graag gebruikt? Juist. ISIS.
Dat laat dus bijzonder weinig aan de verbeelding over: het gaat - zoals gebruikelijk, zou je bijna zeggen - om een extremistische moslim die in naam van zijn geloof mensen angst wil aanjagen en misschien zelfs vermoorden. Triest, maar we zijn er al bijna aan gewend.
Wij houden de situatie natuurlijk goed in de gaten. Bij meer nieuws wordt deze post geupdatet. In de tussentijd kunnen we alleen maar hopen dat de Australische autoriteiten verstandig reageren, de schutter uiteindelijk weten uit te schakelen, en zich daarna richten op de andere radicale moslims in eigen land. Want ja, ook Australië heeft een serieus extremismeprobleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten