Nederland over 45 jaar: minder autochtonen, meer allochtonen

Geen categoriedec 18 2014, 12:00
Kan Nederland het allemaal wel aan?
Het goede nieuws: de Nederlandse bevolking groeit tot 2044 door naar maar liefst 18 miljoen mensen. Daar is in Nederland op zich genoeg ruimte voor, zeker gezien het feit dat vanaf 2060 de bevolkingsgroei vertraagt en zelfs stagneert. In dat jaar zullen er ongeveer 18,1 miljoen Nederlanders wonen in ons land. Bij leven en welzijn natuurlijk.
Het slechte nieuws: de groei wordt vooral veroorzaakt door immigratie. De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) spreken boekdelen:

Als vanaf volgend jaar niemand meer naar Nederland immigreert, dan zou vanaf 2030 een bevolkingskrimp inzetten. Tussen 2015 en 2060 daalt het aantal autochtone Nederlanders van 13,2 miljoen naar 12,4 miljoen. De verwachting is dat in 2060 5,7 miljoen allochtonen in Nederland wonen. Dat zijn 2 miljoen personen meer dan in 2015.

Ik ben zelf geen principieel tegenstander van alle vormen van immigratie, maar ik ben wel voor een immigratiestop van kansloze immigranten die naar Nederland komen om te profiteren van de Nederlandse welvaartsstaat. Niet dat ik die welvaartsstaat geweldig vind - wat mij betreft breken we 'm af - maar omdat ik niet wil dat we de verzorgingsstaat nog vetter maken en voor nog meer mensen laat zorgen.
Nogmaals, ik ben geen principieel tegenstander van immigratie, maar dan moeten nieuwe immigranten wel assimileren, keihard werken en niet in de criminaliteit belanden in Nederland. Ook vind ik dat zij onze westerse waarden moeten delen, zoals de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geloof en de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Helaas vrees ik dat de 5,7 miljoen allochtonen die in 2060 in Nederland wonen lang niet allemaal onze waarden delen.
Een immigratiestop dus, al is het maar een tijdelijke om orde op zaken te stellen. We hebben genoeg problemen met immigranten die niet goed integreren. Laten we die problemen eerst maar eens aanpakken voordat we de sluizen weer openzetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten