Obama knipmest voor Noord-Koreaanse regime

Geen categoriedec 22 2014, 9:00
Obama - president van 300 miljoen Amerikanen - laat zich intimideren door Kim Jong-Un - de dictator van 25 miljoen straatarme Noord-Koreanen.
Je bent het rijkste land ter wereld, hebt één van de grootste bevolkingen van alle landen op aarde, een cultuur die geënt is op exceptionisme en je bekleedt al zes jaar het ambt dat geldt als meest invloedrijke baan ter wereld. En dan laat je je zo als een schooljongen behandelen door een schizofreen, klein, moreel en financieel failliet flutlandje. Waar ik het over heb? Over president Obama natuurlijk, die zich wel heel gemakkelijk laat ringeloren door een snotneus als Kim Jong-Un:

De Verenigde Staten overwegen Noord-Korea weer op de zwarte lijst te plaatsen van landen die terrorisme ondersteunen. Dat heeft president Barack Obama zondag gezegd naar aanleiding van de computerhack bij filmbedrijf Sony Pictures Entertainment. Obama bestempelde de hack als een geval van ‘computervandalisme’, geen oorlogsdaad.

De reactie van Obama is zo'n beetje iconisch voor zijn inactieve en lafhartige buitenlandbeleid. Als zo'n vanuit diplomatiek opzicht beziene dwergstaatje dreigt je hele internetsysteem plat te leggen vanwege een satirefilm die rare capriolen uithaalt met diens leider, dan moet je dat gewoon beantwoorden met rücksichtloze sancties. Hoppa, veroordelen als daad van cyberwarfare en zonder pardon weer een prominente plek geven op de lijst van meest terroristische bandietenlanden. Dat is in ieder geval wat een Amerikaanse president met enig lef zou doen.
Zoniet, uiteraard, Obama. In plaats van Noord-Korea's walgelijke inmenging met Amerikaanse zaken te veroordelen, doet Obama z'n stinkende best om Noord-Korea toch vooral te downplayen. "Ja, ze dreigden onze hele infrastructuur plat te leggen, maar we gaan het geen terrorisme noemen hoor! We noemen het gewoon 'computervandalisme'". Hiermee doet Amerika net alsof Noord-Korea een soort puberjongen is, in plaats van een kwaadaardig land dat de hele kapitalistische wereld eronder wil krijgen.
En Obama gaat geen de facto boycot instellen, maar hooguit alleen 'misschien'. Hoeveel meer moet Noord-Korea dreigen om eindelijk op die lijst te worden geplaatst? Moet er echt eerst gewacht worden tot een aanslag.
Ik zal het denk ik wel nooit begrijpen, vermoed ik, waar Barack Obama nu precies zo bang is en waarom hij zo met zich laat sollen door dictatoriale communistische landjes met meer grote mond en bravoure dan daadwerkelijk laat zien wie er nu precies de baas is in de wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten