Ook Den Haag krijgt 'vuurwerkvrije' zones

Geen categoriedec 02 2014, 21:03
Een 'liberale' burgemeester maakt nog geen liberaal beleid.
Vuurwerkvrije zones werken niet, omdat ze niet te handhaven zijn. En toch heeft de 'liberale' burgemeester van Den Haag, VVD'er Jozias van Aartsen die het islamitische 'vuurwerk' in de Schilderswijk deze zomer gewoon toeliet, besloten de speciale anti-vuurwerkzones in te voeren tijdens Oud en Nieuw dit jaar.
Jep, er komt een verbod op vuurwerk in bepaalde gebieden, zoals in de omgeving rond ziekenhuizen, dierenopvangplaatsen en kinderboerderijen. Alles om de gemiddelde vuurwerkverbodfetisjist tegemoet te komen:

"Ik ga niet garanderen dat geen enkel rotje wordt afgestoken, maar we moeten onze capaciteit verstandig inzetten. We hebben veel capaciteit nodig om alles in goede banen te leiden," aldus Van Aartsen.

Hij wil "oud en nieuw normaler laten verlopen". Hij sprak eerder van een ontspoorde traditie, omdat vuurwerk "zwaarder, gevaarlijker, illegale" dan vroeger is. Die traditie wil hij nu "terugdringen tot een normaler patroon".

Van Aartsen snapt niet dat het vuurwerkverbod totaal niet te handhaven is. Daar is helemaal geen mankracht voor, en dat is maar goed ook. De politie moet zich bezig houden met belangrijkere zaken tijdens Oud en Nieuw, zoals het opsporen van criminelen en het oppakken van vuurwerkvandalen die de boel bewust proberen te vernielen.
Wat als kinderen toch rotjes of mooi vuurwerk afsteken in de omgeving van een ziekenhuis? Worden ze dan opgepakt? Krijgen ze een boete van een paar honderd euro? Ik mag hopen van niet. Van Aartsen kan beter werk maken van het oppakken van de echte vuurwerkvandalen. Dat zal wel weer te moeilijk voor hem zijn, net als toen het compleet uit de hand liep met Schilderswijk-jihadi's de afgelopen zomer. Van Aartsen is een man van de symboolpolitiek, meer niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten