Subsidieslurper Henk Krol blijft in de Kamer

Geen categoriedec 12 2014, 18:00
Martine Baay keert niet terug voor 50Plus.
Het is enorm verrassend - ahem, kuch, even hoesten - maar 50Plus heeft eerder vandaag laten weten dat Martine Baay niet terugkeert in de Tweede Kamer. Henk Krol hoeft 'zijn' zetel dus niet af te staan en kan in ieder geval blijven zitten tot er nieuwe verkiezingen zijn.
De partij beweert dat medici hebben gezegd dat het onverstandig is voor Baay om fulltime aan de slag te gaan. Men vindt dat vre-se-lijk, maar ja, wat doe je eraan he? Vreselijk jammer, maar de enige persoon die nog iets van charisma heeft bij 50Plus moet maar lekker blijven. Norbert Klein werd eerder al weggepest, Baay moet helaas langer herstellen.
Als je niet beter wist zou je bijna denken dat het allemaal in scene is gezet. Natuurlijk kan zoiets niet in Nederland, en zeker niet bij een betrouwbare partij als 50Plus, dus laten we die gedachte maar snel naast ons neerleggen.
Hoe dan ook, Krol is buitengewoon blij met dit nieuws. Hij geeft nog net geen feestje, maar de vreugde spat er wel degelijk van af:

Krol zelf noemt de reden van zijn terugkeer geen prettige. Hij vindt het wel een enorme eer dat hij in de Kamer kan blijven. "Als je ziet dat het gelukt is om onderwerpen als pensioenen en werkgelegenheid voor ouderen op de Kameragenda te krijgen, is dat heel dankbaar", zei hij op NPO Radio 1.

Nee, nee, de reden is niet prettig, maar manneman: wat is hij van toegevoegde waarde voor zijn partij én het land, aldus Krol zelf. Hij zet al die zaken op de agenda en is blij dat hij daar nog heel lang mee door mag gaan. Een ander zou dat niet beter kunnen doen, zeker die zieke Baay - of was het nou Paay of Daay? - niet.
Goed, dit theaterstukje is nu dus eindelijk ten einde, Krol blijft gewoon. Kunnen we nu weer overgaan tot de orde van de dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten