Weer hommeles: VVD wil PvdA-wet niet uitvoeren

Geen categoriedec 24 2014, 13:06
Dwarsliggen VVD-ministers zou politieke afrekening zijn.
De SP wil zo snel mogelijk een debat met premier Mark Rutte over de opstelling van de VVD-ministers Stef Blok en Edith Schippers bij de aanscherping van de wet voor topinkomens in de publieke sector.
Blok en Schippers lieten gisteren weten dat het te kort dag is om bij de woningcorporaties en de zorginstellingen de wet per 1 januari in te voeren. De wet is afkomstig van PvdA-minister Ronald Plasterk.
Persbureau ANP meldt dat SP-Kamerlid Ronald van Raak daar laaiend over is.

"Ministers die wetten frustreren moeten maar eens nadenken of ze wel minister kunnen zijn. Hier is sprake van een politieke afrekening en vereffening door de VVD en dat is heel erg slecht voor het landsbestuur."

De aanscherping van de wet op de topinkomens in de publieke sector werd maandag aangenomen in de Eerste Kamer, maar zonder steun van de VVD.
Het het er inderdaad alle schijn van dat Blok en Schippers wraak willen nadat vorige week mede door toedoen van drie PvdA-senatoren de Eerste Kamer Schippers zorgwet wegstemde. Blok ontkent natuurlijk, maar feit is dat de temperatuur in het kabinet al tot onder het nulpunt was gedaald en dat deze actie van de VVD-ministers de sfeer er niet beter op zal maken.
VVD en PvdA overleven de feestdagen, maar zullen niet samen rond het Kerstdiner zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten