Aboutaleb wil polderjihadi's met potje geld naar Syrië sturen

Geen categoriejan 23 2015, 14:00
"Als ik een fonds had betaalde ik hun ticket."
De burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA), de 'beste bestuurder van 2014', blijft zeggen dat polderjihadi's in Nederland wat hem betreft mogen afreizen naar Syrië en Irak. Gisteren zei hij het weer tijdens een debat met PvdA-minister Lodewijk Asscher. Trouw heeft er een verslag van gemaakt:

Veel personen die naar Islamitische Staat afreizen zijn minderjarig. Aboutaleb is het met het kabinet eens dat zij beschermd moeten worden door hun paspoort af te nemen. "Maar het is ook denkbaar dat volwassen mensen helemaal klaar zijn met deze samenleving. Dat ze die verdorven vinden en niks hebben met de normen en waarden in dit land en de democratie. Als je zo'n gevoel hebt van religieuze superioriteit en je jezelf niet kunt downgraden naar een democratie, wees dan eerlijk naar jezelf. Op een andere plek kom je beter tot je recht."

Ik snap dat Aboutaleb af wil van het probleem van de radicale polderjihadi's - geloof me, daar wil ik ook vanaf, het liefst vandaag nog - maar het is geen oplossing om ze dam maar naar ISIS-gebied te sturen en ze daar hun gang te laten gaan. Waarom niet? Omdat ze daar aan het moorden slaan. Ze plegen daar genocide op yezidi's, christenen, andere moslims; de lijst is eindeloos lang.
Jihadi's uit het Westen worden door ISIS en andere islamitische terreurorganisaties opgeleid om terreuraanslagen in het Westen te plegen. Dan leiden we indirect onze eigen terroristen op. Zwaar onverstandig. Aboutaleb zegt ook dat hij zelfs bereid is mee te betalen aan de reis naar Syrië zodat ze dat zelf niet meer hoeven te doen (wat betekent dat ze geld overhouden voor andere zaken, zoals wapens, neppaspoorten, etc.):

"Ik ben het ermee eens dat we internationaal verplicht zijn om terroristen uit te schakelen voor ze ons kunnen uitschakelen. Maar het kabinet gaat eraan voorbij dat horden mensen uit de hele wereld naar het Arabisch Schiereiland gaan om per pendelbus naar Raqqa, de hoofdstad van Islamitische Staat, te vertrekken. Niet om te vechten, maar omdat zij het ideaal hebben om daar te leven. Waarom zou ik ze tegenhouden? Als ik een fonds had betaalde ik hun ticket."

Laten we dat maar niet doen. Tenzij we ze één minuut na aankomst meteen van de aardbol wegblazen. Maar ik geloof niet dat onze overheid van plan is meer geld en moeite te steken in het bestrijden van ISIS, het ultieme kwaad van deze tijd. Laten we dus maar geen vliegtickets kopen voor 'onze' polderjihadi's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten