Ambtenaren: Aboutaleb is beste bestuurder van 2014

Geen categoriejan 19 2015, 19:00
Kunnen we een teiltje krijgen?
Ambtenaren die andere ambtenaren de hemel inprijzen, ik weet niet of ik daar nou om moet lachen of huilen. Of beide.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is gekozen tot 'Beste Lokale Bestuurder 2014'.

De uitverkiezing is gehouden door Binnenlands Bestuur. Aboutaleb wordt geprezen als een 'handen-uit-de-mouwenbestuurder'. Hij is 'iemand die Rotterdam snapt' en op een 'resultaatgerichte manier' leidt. Ook wordt hij gezien als integer en gedreven en geeft hij Rotterdam 'het gezicht dat het verdient'.

Aan de verkiezing deden volgens het blad bijna 6000 bestuurders, ambtenaren, lezers van Binnenlands Bestuur en een vakjury mee.

Eerlijk is eerlijk: Ahmed Aboutaleb is geen slechte burgemeester, echt niet. Voor een PvdA'er is hij best te pruimen (met een college van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA). Een uitzonderlijke goede burgemeester is hij daarentegen ook niet, met zijn pleidooi om jihadi's maar te laten vertrekken. Dat zorgt alleen maar voor méér problemen, niet minder.
Ook spreekt Aboutaleb met dubbele tong als het gaat om de bestrijding van de radicale islam, en dat is een kwalijke zaak. Lees dit artikel van Michael van der Galiën maar:

(...) gezien het feit dat Aboutaleb lijkt te begrijpen dat de Radicale Islam actief bestreden moet worden kan ik niet anders dan concluderen dat hij met dubbele tong sprak toen hij Syrische christenen bekritiseerde omdat die kritiek durfden te uiten op de inhoud van preken van imams.

Waarom wordt hij zo op het schild gehesen als hij overduidelijk fouten heeft gemaakt in de afgelopen maanden? Het zal iets te maken hebben met het feit dat ambtenaren maar al te graag veer in elkaars kont steken. Deze uitverkiezing van Aboutaleb tot de 'Beste Lokale Bestuurder 2014' zorgt voor een behoorlijk vieze bijsmaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten