Amerika bedreigt Israël

Geen categoriejan 24 2015, 20:00
En waarom? Omdat premier Netanyahu in maart naar de VS komt.
Wat is Amerika toch diep gevallen met Obama aan het roer van de staat. Voor hij president werd stond Amerika terecht bekend als pro-Israël en een gerenommeerd voorvechter van de idee van de democratie. Helaas is daar tegenwoordig niets meer van over. Zie hoe het Witte Huis reageerde toen het te horen kreeg dat Israëls premier Netanyahu in maart naar het Congres komt om daar een speech te geven:

The White House’s outrage over Prime Minister Benjamin Netanyahu’s plan to speak before Congress in March — a move he failed to coordinate with the administration — began to seep through the diplomatic cracks on Friday, with officials telling Haaretz the Israeli leader had “spat” in President Barack Obama’s face.

Vervolgens zegt de overheidsbron dat Netanyahu gestraft zal worden voor zijn gedrag:

"There are things you simply don’t do. He spat in our face publicly and that’s no way to behave. Netanyahu ought to remember that President Obama has a year and a half left to his presidency, and that there will be a price."

Israël zal een prijs moet betalen omdat haar premier ingaat op een verzoek van de Speaker of the House (de Republikein John Boehner) om langs te komen bij een zitting van het Congres? Hoe werkt dat precies? Boehner heeft het volste recht om een buitenlandse regeringsleider uit te nodigen en hoeft dat helemaal niet van tevoren te bespreken met de president, wie dat ook moge zijn. Vervolgens is het aan Netanyahu of hij daarop ingaat... of dat hij toch liever thuisblijft. In dit proces komt de president er nergens aan te pas. Die moet doen waar hij zin in heeft en zich vooral niet bemoeien met wat het Congres allemaal doet of niet doet.
Natuurlijk weten we al lange tijd dat Obama een vriendje van Fatah en Hamas is, maar het is toch nogal schokkend om te zien dat hij Israël op steeds vijandiger wijze behandelt. Nog even en hij laat de joodse natiestaat en enige echte democratie in het Midden-Oosten helemaal vallen.
Ik kan niet wachten op de verkiezingen van 2016. Hoe eerder Obama met pensioen wordt gestuurd, hoe beter - niet alleen voor Israël, maar ook voor de rest van de wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten