Christenslachters Boko Haram trainen kindsoldaten

Geen categoriejan 29 2015, 14:00
Niets is Boko Haram te gek.
Om ontzettend verdrietig van te worden: de moslimterroristen, christenslachters, en schoolmeisjesontvoerders van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram heeft foto's op Twitter gezet van... kindsoldaten. Jawel. Ze trainen piepjonge kinderen met vuurwapens om ze te kunnen gebruiken om nieuwe gebieden te veroveren. Hier twee foto's van tientallen kinderen met zware AK47-geweren:
https://twitter.com/Alurwa_Alwuthqa/status/559336804378091521
https://twitter.com/Alurwa_Alwuthqa/status/559336001378586624
De kinderen worden getraind in militaire kampen in het noordoosten van het land. Het moge duidelijk zijn dat deze kinderen daar niet vrijwillig rondlopen. Ze zijn ontvoerd en worden nu op deze misselijkmakende wijze misbruikt door Boko Haram. Mogelijk worden ze straks zelfs ingezet om zelfmoordaanslagen te plegen. Ja, om zelfmoordaanslagen te plegen. Kinderen.
Het Belgische weekblad Knack schrijft:

Enkele maanden nadat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) waarschuwde dat de kinderen ontvoerd door Boko Haram zouden worden ingezet voor aanslagen, publiceerde de terreurbeweging beelden waarop trainingskampen voor kindsoldaten te zien zijn.

Het is principieel onjuist om de strijd tegen die andere islamitische terreurorganisatie, ISIS, los te zien van de strijd tegen Boko Haram. Toch is dat precies wat westerse landen doen. In Nigeria gebeuren de meest afschuwelijke dingen. We mogen daar niet voor wegkijken, al is het maar omdat Boko Haram de Nigeriaanse afdeling van ISIS is; de leider van Boko Haram heeft vorig jaar trouw gezworen aan ISIS-kalief Abu Bakr al-Baghdadi.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten