Erdogan: islamofobie oorzaak aanslag Charlie Hebdo

Geen categoriejan 13 2015, 10:01
De Turkse president is helemaal van het padje.
Dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zichzelf als een nieuwe sultan ziet wisten we al, maar het is toch enigszins schokkend om te zien dat hij zich totaal niet druk kan maken om islamitisch terrorisme.
Of beter gezegd: dat hij ontkent dat er zoiets bestaat en de schuld voor aanslagen snel even in de schoenen van het westen schuift.

. The Turkish leader also gave an answer bordering on conspiracy theory to a question about the Charlie Hebdo massacre in Paris, opining about “games being played with the Islamic world,” and expressing anger that “French citizens carry out such a massacre, and Muslims pay the price.”

Dit is wat hij letterlijk zei:

"These [attacks] are all a result of a scenario. There are also games being played with the Islamic world. We need to be aware of this. French citizens carry out such a massacre, and Muslims pay the price. That’s very meaningful … Doesn’t their intelligence organization track those who leave prison?

"The West’s hypocrisy is obvious. As Muslims, we’ve never taken part in terrorist massacres. Behind these lie racism, hate speech and Islamophobia.”

Ja, dat leest u goed. Volgens de Turkse president - die zijn premier wél naar de demonstratie in Parijs stuurde - is het westen verantwoordelijk voor de aanval op Charlie Hebdo omdat wij nu eenmaal zo islamofobisch, racistisch en hatelijk zijn. Dit soort terroristische aanslagen zijn niets meer of minder dan samenzweringen van islam-haters die deze grote religie zwart willen maken.
En dat is niet alles. De jodenhatende censuurpleger haalde óók nog even hard uit naar Israëls premier Benjamin Netanyahu die de anti-terrorisme demonstratie ook bijwoonde:

"How can a man who has killed 2,500 people in Gaza with state terrorism wave his hand in Paris, like people are waiting in excitement for him to do so? How dare he go there?You should first give an account for the children and the women you have killed.”

Ik ga niet eens in op de beschuldiging dat hij, Netanyahu, allerlei vrouwen en kinderen vermoord zou hebben, maar wat te denken van een Turkse president die niet begrijpt dat de premier van Israël langskomt bij een demonstratie ter nagedachtenis van aanslagen waarbij cartoonisten en joden het doel waren? De joodse slachtoffers worden zelfs begraven in Israël. Gaat Erdogans jodenhaat dan zo ver dat hij zelfs dat niet begrijpt?
De vraag stellen is 'm beantwoorden. Ja, zo ver gaat die haat inderdaad.
Die man wordt met de dag baldadiger en radicaler. Wat is het enorme schande dat de kiezer hem aan de macht heeft geholpen... en hem aan de macht houdt. Turkse kiezers zijn over het algemeen goed opgevoed, netjes en fatsoenlijk. Hoe ze zo'n man kunnen tolereren als president is mij een raadsel.
Is er dan helemaal geen goed nieuws hoor ik u vragen? Jawel: volgens recente peilingen holt de AKP achteruit. Erdogans club zou nu uitkomen op 38% als er verkiezingen waren. Dat is natuurlijk nog altijd te veel, maar het is significant minder dan de 45% - 46% waar de AKP tot nu toe op kon rekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten