FBI pakt jihadi op die aanslag op Capitool wilde plegen

Geen categoriejan 15 2015, 11:05
Wéér een 'lone wolf' die niets met de islam te maken heeft. Toch?
En ze hebben er weer een te pakken in de Verenigde Staten. De 20-jarige Christopher Cornell uit Cincinnati, Ohio bereidde een aanslag voor op het Capitool in Washington DC, het Amerikaanse Binnenhof. Hij had vanalles in huis gehaald voor de terreuraanslag: een semi-automatisch vuurwapen, veel munitie én explosieven. Hij had zelfs opgezocht hoe hij zelf bommen moest maken, aldus de FBI. Hier een foto van de man:
christophercornell
Cornell is niet zomaar een terrorist. Hij is de zoveelste jihadi die het heeft gemunt op het vrije Westen. Hij heeft bij zijn arrestatie gezegd dat hij niet werd gesteund door een terreurgroep uit het Midden-Oosten, maar hij had het wel over de dode terroristenleider Anwar al-Awlaki, die leiding gaf aan de terroristenafdeling van Al Qaeda in Jemen, de terreurgroep die ook verantwoordelijk is voor de aanslagen in Parijs vorige week.
Ook zat Cornell op Twitter onder de naam 'Raheel Muahrus Ubaydah' en zette hij artikelen en video's online waarin hij verklaarde dat hij ISIS steunde. In een gesprek met een informant van de FBI zei hij: "I believe that we should just wage jihad under our own orders and plan attacks and everything, I believe we should meet up and make our own group in alliance with the Islamic State here and plan operations ourselves."
Oftewel: de Amerikaanse jihadi wilde namens ISIS zoveel mogelijk Congresleden, medewerkers en omstanders vermoorden. Ze mogen in de VS blij zijn dat een informant van de FBI hem goed in de gaten hield, anders had dit verhaal heel anders kunnen uitpakken. Gelukkig weten ze in de VS wel raad met jihadi's die aanslagen willen plegen: die gaan gewoon tientallen jaren de cel in. Zouden wij ook eens moeten doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten