ISIS slaat weer toe: acht doden, 12 gijzelaars bij aanslag

Geen categoriejan 27 2015, 14:39
Vijf terroristen zijn een hotel in Libië binnengevallen waar ze onmiddellijk vijf buitenlanders en drie medewerkers doodschoten. Ook worden er mensen gegijzeld.
Het islamisme slaat weer toe: vijf gewapende mannen zijn een hotel in Tripoli binnengedrongen. Volgens Nu.nl hebben ze tenminste acht mensen vermoord en worden er mogelijk meer mensen gegijzeld:
Volgens hotelmedewerker Hassan al-Abey dragen de mannen maskers en kogelvrije vesten. Het luxe hotel Corinthia zou nog vóór de mannen met de bewaking in aanraking kwamen, grotendeels zijn geëvacueerd.
Het enige relatief goede nieuws is dat het hotel redelijk leeg was op het moment van de aanval. Het slechte nieuws? Er waren toch nog Italianen, Turken en Britten aanwezig. Aangezien het natuurlijk om een radicaal-islamitische organisatie gaat moet je vrezen voor hun leven. Volgens verschillende berichten worden er minstens 12 buitenlandse diplomaten gegijzeld.
In de tussentijd is één dader gearresteerd. De andere moordenaars dus nog niet. Zij kunnen ongetwijfeld nog flink wat problemen veroorzaken.
Toen de terroristen het hotel aanvielen ontplofte er ook nog een autobom. Twee vrouwen werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Boven dit artikel staat een foto van de explosie.
Wie hier verantwoordelijk voor is, vraagt u? Ach, wat denkt uzelf? De genocideplegers van ISIS natuurlijk:
Volgens de BBC hebben de gewapende mannen een link met terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Een onlinegroep gesteund door IS, zou verklaard hebben dat de aanval wordt uitgevoerd in naam van de op 12 januari overleden Abu Anas al-Libi.
Het is duidelijk dat ISIS zich steeds meer bezig gaat houden met 'traditionele terroristische aanslagen.' Tot voor kort voerde die terreurclub feitelijk een conventionele oorlog: het gebruikte zijn conventionele leger om een steeds groter gebied te bezetten. Dat doet ISIS nog steeds, maar in de tussentijd plegen ze dus ook ineens aanslagen zoals we gewend zijn van Al Qaeda. Ze voeren dus op twee manieren oorlog.
Dit toont maar weer eens aan dat de bombardementen op ISIS-doelwitten in Irak en Syrië weinig tot geen nut hebben. Deze organisatie kan alleen gestopt worden door grondtroepen. Zolang het Westen daar geen zin in heeft zal ISIS steeds groter én gewelddadiger worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten