Israël wil Palestijnse leiders aanklagen in Den Haag

Geen categoriejan 03 2015, 20:00
Wegens misdaden tegen de menselijkheid.
De Palestijnen hebben er de afgelopen jaren een hobby van gemaakt om Israëlische politici/bewindspersonen van alles en nog wat te beschuldigen. Er gaan zelfs pro-Palestijnse stemmen op om hen te vervolgen wegens 'misdaden tegen de menselijkheid.' Dat dit soort types het lef hebben om de enige democratie in het Midden-Oosten zo te behandelen is natuurlijk te gek voor woorden, maar langzamerhand winnen dit soort denkbeelden echt terrein - zo niet in Amerika, dan in ieder geval in Europa.
Israël heeft zich lang op een afstandelijke, rustige manier gedragen, maar heeft nu wel genoeg van dit soort wanstaltige praktijken. Daarom overweegt het om terug te slaan - en dan niet zomaar voor de vorm, maar via het Internationale Gerechtshof in Den Haag.

Israël onderzoekt of het mogelijk is Palestijnse leiders in onder andere de Verenigde Staten aan te klagen voor misdaden tegen de menselijkheid. Palestina is namelijk afgelopen week toegetreden tot het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC).

Israël maakte zich zorgen om de toetreding van Palestina tot het ICC, omdat zij ook Israëlische militairen of politici aan zouden kunnen klagen. Israël is geen lid van het ICC. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu dreigde dan ook meteen met 'maatregelen', toen bekend werd dat Palestina toetrad tot het ICC.

Eén van de Palestijnse leiders die er wellicht aan moet geloven is Mahmoud Abbas, de 'president' van de Palestijnse Autoriteit (die alleen nog iets te zeggen heeft in de West Bank). De reden? Hij onderhoud nauwe banden met Hamas, de terroristische organisatie die met enige regelmaat aanslagen pleegt in Israël en vanuit Gaza te pas en te onpas raketten afschiet op Israëlische burgerdoelen.
Lees verder op pagina 2 (inclusief video waarmee Hamas uitlegt wat het van plan is).
In bepaalde Europese landen (zie Zweden en Frankrijk) is het tegenwoordig politiekcorrect om Israël een Apartheidstaat te noemen en de terroristen van Hamas 'verzetsstrijders' te noemen, maar het zal Israël weinig problemen opleveren om te bewijzen dat die organisatie én de gewone Palestijnse autoriteit terroristisch tot op het bot zijn.
Bekijk ter illustratie deze video maar even die door Hamas zelf gemaakt is. In de video leggen de extremisten uit wat zij de komende jaren van plan zijn en hoe ze Israël - een door de internationale gemeenschap erkende soevereine staat - kapot willen maken:
Dat laat niets aan de verbeelding over. Als u dat nog niet overtuigend genoeg vindt, lees dan dit artikel even op de website van de Haaretz, een Israëlische krant.

A senior Hamas official boasted during a conference in Istanbul on Wednesday that the group's military wing was behind the kidnapping and murder of three Israeli teenagers in the West Bank in June.

A video captured during the conference shows Salah Arouri, who is based in Turkey and is considered a primary figure within Hamas, saying that the Iz al-Din al-Qassam Brigades were responsible for the abduction of the three youths, Eyal Yifrach, 19, Gilad Shaar, 16, and Naftali Fraenkel, 16.

Let wel, dit waren geen soldaten, maar tieners. Hun enige 'zonde' was dat ze joods waren. Alleen daarom waren ze wat Hamas betreft fair game.
Zoals gezegd zal Israël het niet bepaald lastig vinden om te bewijzen dat de Palestijnse leiders terroristen zijn. Als de joodse natiestaat de stap neemt om hen aan te klagen bij het Internationale Gerechtshof konden met name leden van Hamas het dus weleens flink te verduren krijgen.
Of dat ook in het belang van de vrede tussen de Palestijnen en Israël is, is een tweede.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten