Jaloerse vakbond FNV: belastingen moeten flink omhoog

Geen categoriejan 30 2015, 11:00
De FNV als verlengstuk van de PvdA en SP.
De kern van het socialisme bestaat uit het idee dat iemands inkomen in de eerste plaats niet van hemzelf is, maar van de overheid. En de FNV, voor zover die nog bestaat, is een socialistische vakbond. Dat blijkt wel uit het voorstel van FNV-voorzitter Ton Heerts en FNV-econoom Aldert Boonen. Ze willen dat de belastingen voor ondernemers omhoog gaan, en flink ook:

De belastingen over bedrijfswinsten moet weer worden opgeschroefd naar het niveau van 2001. Dat levert de schatkist op jaarbasis ruim 7 miljard euro op.

Als het aan FNV ligt gaat de winstbelasting omhoog van 25 naar 35 procent, want dat tarief hadden we in 2001 ook, en het geld moet toch ergens vandaan komen om nieuwe linkse hobby's te financieren. Succes moet worden bestraft als het aan FNV ligt. Het is in lijn met de nieuwe koers van de linkse vakbond: eind vorig jaar stelden ze voor om een jaloezietaks in te voeren.
En nu dit weer. Met het extra geld - de FNV denkt dat er 7 miljard euro per jaar extra binnenkomt, wat een aanvechtbare aanname is, want hoe hoger de belastingen, hoe minder bedrijven in Nederland willen blijven en hoe minder banen er overblijven voor gewone werknemers - wordt natuurlijk niet de staatsschuld teruggedrongen.
Nee, er moeten nieuwe uitgaven worden gedaan aan de infrastructuur en het onderwijs. En tal van andere zaken die de vakbond maar even achterwege houdt om sympathie te wekken van iedereen die vindt dat er moet worden geïnvesteerd in infrastructuur en onderwijs. Het voorstel klopt van geen kant.
De belastingen moeten niet omhoog. De belastingen moeten omlaag om het ondernemen aantrekkelijker te maken in Nederland.
Wanneer leren die socialisten het nou? Het geld dat iemand verdient is niet in de eerste plaats van de overheid, maar van de hardwerkende werknemer en ondernemer zelf. Om antwoord te geven op de vraag: waarschijnlijk nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten