Leider anti-islambeweging Pegida stopt na domme Hitler-actie

Geen categoriejan 21 2015, 21:05
Waarom zou je met een Hitler-kapsel en dito snorretje op de foto gaan?
Dit zagen we allemaal aankomen nadat de leider van de Duitse anti-islambeweging Pegida Lutz Bachmann bovenstaande foto van zichzelf op Facebook zette: Bachmann houdt er per direct helemaal mee op. Hij wil (en kan) niet langer het gezicht zijn van Pegida.

Binnen Pegida ontstond veel ophef na de plaatsing van de foto's. Vicevoorzitter Rene Jahn zei in de Duitse krant Bild dat het gevolgen voor Bachmann moest hebben. ''Dit gaat echt niet. Met zoiets wil ik niets van doen hebben.''

Jahn zinspeelde in een gesprek met Bild op een mogelijk terugtreden van Bachmann. Die pakte aan het einde van woensdagmiddag zijn biezen en legde al zijn functies in de beweging neer.

Het is verstandig dat Bachmann zijn functie heeft neergelegd, omdat de discussie over de Hitler-foto alleen maar schade toebracht aan Pegida, een grassroots-beweging die wekelijks demonstreert en valide punten maakt als het gaat om bijvoorbeeld immigratiebeperking.
Volgens Bachmann was het allemaal maar een grapje, maar dat doet er al niet meer toe. Beeldvorming kan zwaar in je nadeel werken. Daar valt niet tegenop te vechten, hoeveel verklaringen je ook naar buiten brengt dat het allemaal niet zo was bedoeld. Op zo'n moment kun je niet anders dan ermee stoppen.
Bovendien is het gewoon oliedom om jezelf op de foto te zetten als een soort Hitler, in welke situatie dan ook. Zulke foto's kunnen altijd boven komen drijven en tegen iemand worden gebruikt. Dit is een belangrijk leermoment voor Pegida en alle demonstranten die zich zorgen maken om de islamisering van Duitsland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten