Mannen en vrouwen mogen niet naast elkaar zitten op vluchten Saoedi-Arabië

Geen categoriejan 03 2015, 12:00
Wat een fijne bondgenoot is het toch.
Hoe achterlijk kan het worden? De nationale vliegtuigmaatschappij van het orthodox-islamitische land Saoedi-Arabië, Saudia, gaat mannen en vrouwen voortaan gescheiden van elkaar op het vliegtuig zetten. De reden: de islamitische mannelijke passagiers vinden het vervelend dat "hun" vrouwen naast andere mannen komen te ziten.

The airlines said it decided to act following recurrent complaints from passengers objecting to have males seated next to their wives and other female family members.

"There are solutions to this problem… we will soon enforce rules that will satisfy all passengers," Saudia assistant manager for marketing Abdul Rahman Al Fahd said, quoted by the Saudi Arabic language daily 'Ajel'.

Hoe de vliegtuigmaatschappij het 'probleem' gaat oplossen? Dat is nog niet bekend, maar er komen in ieder geval instructies voor het vliegpersoneel om ervoor te zorgen dat mannen en vrouwen apart van elkaar aan boord gaan, tenzij het gaat om familie. Het is het zoveelste bericht uit Saoedi-Arabië waaruit blijkt wat voor barbaars land het is.
De Volkskrant noemde het land in september nog gematigd, maar Michael van der Galien maakte er meteen gehakt van in dit stuk:

1. Vorige maand zijn er minstens acht mensen onthoofd in dat land.

2. De sharia is de officiële wet van Saoedi-Arabië.

3. De officiële versie van de islam die de Saoedische heersers opdringen aan hun volk is het wahabbisme. Veel strenger en fundamentalistischer dan deze stroming is bijna niet mogelijk.

Lees vooral ook alle andere voorbeelden die Michael aanhaalt om aan te tonen dat Saoedi-Arabië een van de meest barbaarse landen ter wereld is. Ik kan er zo nog een paar aan toevoegen: de moefti van Saoedi-Arabië ziet Twitter als de bron van alle kwaad, en het land denkt serieus dat atheïsten terroristen zijn. Ik denk dat het hoog tijd is dat we het bondgenootschap met het moslimland in de ijskast zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten