Marokkanen slaan 'vieze vuile flikker' in elkaar in Amsterdam

Geen categoriejan 26 2015, 15:00
"Het waren twee Marokkaanse jongens van rond de twintig. In die zin heel voorspelbaar eigenlijk."
Ik denk dat het niet langer genoeg is om na het nieuwste anti-homogeweld in de hoofdstad alleen maar te zeggen dat de Marokkanen in Nederland met hun poten van onze homo's moeten afblijven. Het is beter als we in actie komen en voortaan snoeiharde straffen uitdelen voor zulke hate crimes.
Toen de 46-jarige Boudewijn van Sante afgelopen zaterdagnacht naar huis ging na zijn werk bij een Amsterdamse gayclub werd hij in Bos en Lommer niet alleen beroofd, maar ook in elkaar geslagen. Door twee Marokkanen van rond de twintig, die riepen dat hij een "vieze, vuile flikker" was:
In de buurt van het Gulden Winckelplantsoen werd hij rond half zes aangesproken door een jongeman die hem om een sigaret vroeg. Op dat moment sprong een andere jongen uit een gereedstaande auto, een Golfje. Van Sante: 'Ze vroegen of ik drugs wilde kopen en toen ik zei dat ik geen interesse had, begonnen ze meteen op me in te beuken. Ze riepen 'geld, geld' en 'vieze, vuile flikker'.'
Na een klap op zijn oog viel Van Sante op de grond, maar hij kon weer opstaan toen hij de jongens zijn portemonnee gaf. 'Dat gaf mij de gelegenheid terug te trappen. Ik heb er een geraakt, in zijn kruis, geloof ik, maar ik kon het niet goed zien, want mijn oog zat behoorlijk dicht.'
Van Sante raakte zijn iPhone en portemonnee kwijt. Daar zat gelukkig maar zestig euro in, maar, zoals hij ook zegt, zelfs "daar slaan ze je dan helemaal voor in elkaar". Het slachtoffer is gisteren al naar de politie geweest om aangifte te doen, maar het werd hem toen even allemaal te zwaar. "Ik ben heel boos en emotioneel." Volkomen begrijpelijk.
Gelukkig neemt de politie de zaak zeer serieus: "(...) omdat mogelijk sprake is van homogeweld, hebben we het netwerk Roze in blauw al in kennis gesteld." Nu nog de daders opsporen en arresteren. De Kamerfractie van VNL heeft vandaag meteen Kamervragen gesteld aan de minister van Onderwijs en de minister van Veiligheid & Justitie:
1. Bent u bekend met het bericht ‘Potenrammers slaan homosensuele man in elkaar’*?
2. Hoe duidt u het gegeven dat er vorig jaar alleen al in Amsterdam bijna 200 geweldsincidenten tegen homo’s zijn geregistreerd?
3. Erkent u inmiddels dat niet-westerse allochtonen relatief gezien veel vaker verdachte zijn van anti-homogeweld (in Amsterdam)? Zo ja, wat denkt u dat daarvan de oorzaak is?
4. Kunt u aangeven waarom u volhardt in het idee dat praatprojecten zullen leiden tot minder geweld tegen homo’s? En denkt u niet dat de gelden die hier nu in gestoken worden, beter kunnen worden gebruikt voor de opsporing en vervolging van daders?
In plaats van onzinnige oplossingen tegen anti-homogeweld moet er veel meer geld en tijd worden gestoken in het opsporen en berechten van de daders. Wat mij betreft gaan de straffen voor dergelijke hate crimes net zolang omhoog tot de geweldsincidenten een blijvende trend omlaag laten zien. Dit is namelijk onacceptabel in een vrije samenleving als de onze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten