NCTV: geen verhoogde dreiging tegen media

Geen categoriejan 31 2015, 13:57
We kunnen weer rustig gaan slapen.
De kaping van het NOS Journaal door Tarik Zahzah maakt niks uit voor het dreigingsniveau ten aanzien van media en journalisten. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, hoeven we ons nergens zorgen om te maken.
Journalistenvakbond NVJ zegt na een gesprek met Schoof en burgemeesters Eberhard van der Laan (Amsterdam) en Pieter Broertjes (Hilversum) dat "media en journalisten heel nadrukkelijk geen specifiek doelwit [zijn]". Het dreigingsniveau wordt niet verhoogd, en extra maatregelen om terrorisme te voorkomen hoeven we dus ook niet echt te verwachten.
Aan de ene kant: prettig om te weten dat de terrorismebestrijders van Nederland zeker lijken te weten dat de media geen doelwit zijn van (moslim)terroristen. Aan de andere kant: Zahzah is geen moslimterrorist, maar een zielige complotgekkie, dus het is logisch dat het dreigingsniveau niet wordt verhoogd na het platleggen van het NOS Journaal.
Dat betekent echter niet dat er geen extra beveiligingsmaatregelen moeten komen door de beveiliging op te schroeven en bijvoorbeeld bewakers te bewapenen zodat ze zich kunnen verdedigen als het nodig is. De zaak-Zahzah heeft aangetoond dat het kinderlijk eenvoudig is om het NOS-gebouw binnen te komen.
Als Zahzah al binnen kon komen met een nepvuurwapen, hoe makkelijk moet het dan wel niet zijn voor een polderjihadi om een terreuraanslag te plegen op het Mediapark? Ik wil niet achteraf moeten zeggen: "I hate to say I told you so." Daarom moet nu de beveiliging worden opgeschroefd. Maar dan moeten ze bij de NOS niet gaan zitten mokken als die extra maatregelen er ook echt komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten