Opgepakte Mohammed B. wilde aanslagen plegen op agenten en militairen

Geen categoriejan 21 2015, 9:00
Hij zou dat in naam doen van ISIS.
De vorig jaar gearresteerde Mohammed B. (nee, niet de moordenaar van Theo van Gogh) had plannen om aanslagen te plegen op politieagenten en defensiemedewerkers. Dat bericht De Telegraaf vanmorgen.
De wannabe terrorist wilde dat doen in naam van ISIS, de terroristische organisatie die druk bezig is allerlei genocides te plegen in Syrië en Irak.

Mohammed B. zou in de periode van 1 september tot 15 oktober geprobeerd hebben in Amsterdam vuurwapens en stoffen voor het maken van explosieven te bemachtigen, aldus de aanklacht. De politie arresteerde de man nadat de geheime dienst AIVD informatie over de gangen van de terrorist had gedeeld met justitie in een geheim ambtsbericht.

Toen Mohammed B. werd aangehouden vond de politie onder meer een notitieboekje. Wat erin stond? Nee, geen boodschappenlijstjes, maar een handleiding voor het maken van bommen en granaten. Ik citeer:

"Meng goed en gooi het tegen de dingen die snel voorbijkomen. Bijvoorbeeld: een auto van de afvallige politie of een auto van het tirannieke leger. Als God het wil."

Nou weet ik niet precies in welke wereld deze Mohammed leeft, maar je bent echt totaal gestoord als je onze krijgsmacht "tiranniek" noemt. Eigenlijk is het gewoon lachwekkend.
Helaas meende hij het echt en wilde hij die "tirannen" afslachten.
Lees verder op pagina 2.
Hij was al zo ver gevorderd met zijn plannen dat hij al enkele brieven had geschreven. In de eerste brief hekelt hij een extremist in Marokko die zichzelf kalief noemt:

"Dit is een brief van de leeuwen van de IS aan Mohammad al-Oulwi, die zichzelf valselijk emir van de gelovigen noemt in Marokko. En aan elke tiran in de landen van de Arabische Maghreb. Wij zweren bij God: wij komen met onthoofding voor U."

In een andere brief richt B. zich tot de Nederlandse staat en het Nederlandse volk:

"Deze brief is van de volgelingen van de Islamitische Staat aan de Nederlandse regering. Als zij deelneemt aan de duivelse coalitie tegen de staat…bij Allah dan zullen uw dagen zwart zijn. Oh Nederlands volk, wij zijn de leeuwen, zweren bij Allah: oog om oog tand om tand, een eed van trouw aan IS."

Wat een zegening dat we zoiets hebben als de AIVD. De gewone politie doet haar best natuurlijk om extremisten in de gaten te houden, maar zonder de inlichtingendienst waren er onderhand ongetwijfeld al flink wat aanslagen gepleegd in ons land. Aangezien er vaak kritiek is op de AIVD mag dat ook weleens worden gezegd: goed gedaan, AIVD'ers!
Ondertussen is één van de opvallend aspecten aan dit verhaal dat Mohammed B. illegaal in Nederland verblijft. Het afgelopen jaar hebben we veel gehoord over illegalen - die zouden we allemaal blij moeten verwelkomen, ze terugsturen zou onmenselijk zijn, etc. enzo. - maar dit verhaal zet dat debat even in een ander perspectief. We hebben het altijd over menselijkheid en de 'plicht' om voor anderen te zorgen, maar wat vindt u van de plicht van de staat om de samenleving te beschermen tegen kwaadwillenden? Illegaliteit is gelinkt aan veiligheid, Mohammed B. bewijst dat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten