Over geweld tegen moslims na Charlie Hebdo

Geen categoriejan 29 2015, 13:00
Hoe erg is het allemaal eigenlijk?
Laat ik allereerst duidelijk stellen dat ik alle vormen van geweld, intimidatie en bedreiging tegen moslims of welke groep dan ook ten sterkste afkeur en veroordeel. Een ieder die er zich schuldig aan maakt dient opgespoord en veroordeeld te worden. Ook wil ik de impact van geweld, intimidatie en bedreiging tegen moslims dat daadwerkelijk plaats heeft gevonden niet trivialiseren.
Echter, als ik de aard van de incidenten die in de Nederlandse media de afgelopen weken zijn verschenen, de afhandeling van die incidenten, en de overdrijving en hijgerigheid waarmee de linkse media en opiniemakers ze melden, beschouw, komen er wel een paar vragen bij me op.
Waarom is dit 'autochtone (?) geweld' tegen moslims altijd zo knullig en onsuccesvol? Er zijn bij mij mijn weten -gelukkig maar - geen gewonden of doden bij gevallen. En waarom, gezien de urgentie waarmee dit soort incidenten in de media gemeld worden en dus het maatschappelijk belang ervan, hoor je er daarna weinig tot niets meer van?
Etnisch of religieus geïnspireerd geweld behoort mijns inziens tot een van de prioriteiten van de opsporingsdiensten in een vrije democratische samenleving. Het is van groot belang dat de samenleving ziet dat daar doelgericht tegen opgetreden wordt. En als laatste vraag, waarom worden 'islamofobe' incidenten altijd in een overdrijvend discours geplaatst?
Onlangs had Tineke Bennema het in een bizar artikel op The Post Online over "het geweld tegen moslims dat door het Westen golft". Ik moet eerlijk bekennen dat deze geweldsgolf tegen moslims in het Westen aan mij is voorbijgegaan. Ik woon in een Amsterdamse buurt waar de meerderheid van de vrouwen gesluierd over straat gaat.
In een straal van driehonderd meter van mijn huis staan drie moskeeën. Er is geen enkele bewaking bij die moskeeën zoals in veel media gemeld wordt. Ik heb van geen enkel incident in de buurt gehoord. Vijf minuten nadat ik het artikel gelezen had, kwam ik een tweet van Yucel Kahramam tegen.
Ik vind het natuurlijk vreselijk als er bij dat Turkse moslimgezin brand gesticht is. Maar de foto’s die bij de tweet zijn gevoegd als bewijs vind ik niet echt huiveringwekkend. Ik zie een half verbrande theedoek en een tafel waar ‘moslin’ op geschreven is. Om daarom 'pogroms op moslims' te suggereren lijkt me enigszins overdreven. Lees verder op pagina twee.
Om het fenomeen pogrom uit de vergetelheid van de geschiedenis te halen en te verduidelijken voor Yucel, verwijs ik hem graag naar de beelden van de smeulende ruïnes van christelijke kerken die zijn geloofsgenoten naar aanleiding van een Franse cartoon in Nigeria hebben achtergelaten. Los van de overdrijving komt het verhaal van de tweet van Yucel en de bijbehorende foto’s als ‘racistische aanslag’ bij mij bovendien ongeloofwaardig over.
De hysterie omtrent 'islamofoob' geweld bereikt uiteraard haar hoogtepunt op de linkse site Joop.nl. In een recent artikel hebben ze het over 'ruim 100 aanvallen (?) op islamitische doelen (?) in Frankrijk' na de aanslag op Charlie Hebdo. Het betreft hier voor het overgrote deel bekladdingen - hoe verwerpelijk ook - en gelukkig zijn er ook hier geen enkele gewonden of dodelijke slachtoffers gevallen.
Ik kan me niet aan de gedachte onttrekken hoe teleurgesteld de redactie van Joop.nl moet zijn in hun missie om aan te tonen dat de westerse autochtone bevolking, en PVV'ers in het bijzonder, extreem racistisch en uiterst gewelddadig zijn. Vooralsnog is daar, net als na de moord op Theo van Gogh in 2004 hier in Nederland, niets van gebleken.
De meest in het oog springende 'aanslag op een islamitisch doel' in Nederland na de gebeurtenissen in Frankrijk, was een moslima die uitgescholden werd en een blikje bier over haar hoofddoek gegoten kreeg door een 'islamhater' op het centraal station van Amsterdam op 9 januari.
Het bericht hierover dat zij op Facebook plaatste, ging als een lopend vuur over internet. Het meisje werd vervolgens geïnterviewd door Het Parool en algemene verontwaardiging werd door eenieder getoond. Het 'zie je wel!'-artikel op Joop.nl kreeg honderden reacties. Het incident vond op een perron van het station plaats dus je zou verwachten dat dit misdrijf zo opgelost is.
Maar nee, de moslima was wel naar de politie gegaan om het incident te melden maar deed geen aangifte omdat ze de man al zielig genoeg vond. De politie vond verder onderzoek daarna niet nodig. Wel uitgebreid je beklag doen in de media maar geen aangifte doen. Ik vind dat vreemd, zeker gezien we al eerder incidenten met aangevallen moslima's hebben gehad die achteraf niet waar bleken te zijn.
Ik roep de politie Amsterdam alsnog op het bier-incident zonder aangifte toch uit te zoeken omdat er een maatschappelijk belang in het spel is. Maak de camerabeelden, die er ongetwijfeld zijn, openbaar zodat de desbetreffende 'islamhater' opgespoord kan worden en er een duidelijk voorbeeld gesteld kan worden.
Blijkt dit 'islamofobe' incident wederom een hoax, dan wordt het toch echt tijd dat de linkse media de door haar gewenste islamofobie eens wat scherper onder de loep neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten