Overheid knijpt burger uit met hogere waterschapsbelastingen

Geen categoriejan 26 2015, 20:10
We pikken het allemaal toch wel.
Dit blijft net zo lang doorgaan totdat we een keer in opstand komen en politici kiezen die niet gemakzuchtig naar belastingverhogingen grijpen om de begroting te dichten:
We zijn de afgelopen zes jaar een stuk meer gaan betalen aan waterschapsbelasting. Hoeveel verschilt wel per waterschap.
Volgens het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen zijn de waterschapsbelastingen voor de afgelopen bestuursperiode (2009-2015) fors verhoogd, vooral in het waterschap Delfland. Daar is de waterzuiveringsheffing in de afgelopen jaren met 88 euro omhoog gegaan.
Overigens, waar u ook woont in Nederland: overal worden de waterschapsbelastingen structureel verhoogd door politici van alle partijen die meeregeren in de waterschappen.
Een meerpersoonshuishouden betaalt in 2015 gemiddeld 168 euro aan waterzuiveringsheffing, dat is 19 euro meer dan zes jaar geleden. Ook de ingezetenenheffing, die elk huishouden verplicht betaalt, is gestegen van gemiddeld 50 naar 78 euro. In de Dommel betalen inwoners 37 euro, in Delfland is dat 116 euro.
Ik denk niet dat het na 18 maart allemaal gaat veranderen als we naast de Provinciale Staten ook stemmen voor de waterschappen, want de meeste partijen blijven toch doodleuk de belastingen verhogen. De vraag is: hoe pakken we dit handig aan? Op een partij stemmen die belooft de belastingen te verlagen én de belastingen ook écht verlaagt, is een oplossing, alleen is dat in deze tijd nogal lastig.
Een andere oplossing voor na 18 maart is het bellen, mailen, lastig vallen per brief van waterschapsbestuurders en politici die in de waterschappen zitten. Als wij ze blijven herinneren aan hun beloften om de belastingen te verlagen, kunnen ze er niet langer onderuit. We moeten ze massaal ter verantwoording roepen en eisen dat ze doen wat ze hebben beloofd. Politici kunnen ons en onze wensen niet blijven negeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten