Publieke omroep gaat weer op vakantie met uw geld

Geen categoriejan 29 2015, 20:00
Floortje Dessing gaat weer eens een reisprogramma maken voor de publieke omroep. De zeven zeeën bevaren! Niet alleen zij, maar ook een hele schare BN'ers mag op uw kosten meereizen.
De publieke omroep is beroemd en berucht om hun reislust. Da's eufemistisch uitgedrukt, uiteraard, want waar we programma's op NPO1, NPO2 en NPO3 toch vooral van kennen is het feit dat men in Hilversum schijnt te denken dat hoe verder je weggaat om een televisieshow te filmen, hoe beter het wordt. Nu gaat BNN weer met Floortje Dessing varen op de Middellandse Zee:

Floortje Dessing, die vanavond het tweede seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld afsluit, is vanaf eind maart te zien met een compleet nieuw programma: De Zeven Zeeën.

Het wordt een avontuurlijk spelprogramma dat BNN op NPO 3 gaat uitzenden en is ontwikkeld door voormalig Wie is de Mol?-eindredacteur Anton Jongstra.

Tien BN’ers gaan de strijd met elkaar aan tijdens een drie weken durende zeiltocht over de Middellandse Zee met een karakteristiek oud zeilschip.

Ik hoef u de overeenkomst met de euro - het uitgeven van ons geld in het gebied waar Spanje, Italië, Griekenland en Cyprus liggen - vast niet te uit te leggen.
Maar het is meer dan alleen die pijnlijke vergelijking. Het punt is dat de publieke omroep aan één stuk door dit soort programma's maakt. Van het jaarlijkse extravagante Wie is de mol? tot de talloze reisprogramma's die iedere omroep denkt te moeten maken. Je gaat je afvragen of de NPO een zender is voor televisieprogramma's, of toch een reisbureau voor matig getalenteerde presentatoren en 'bekende' Nederlanders die hopen om via het hebben van een lolletje ook nog hun in de modder gelopen carrières vlot te kunnen trekken.
Floortje Dessing meldt alvast er heel veel zin in te hebben ("Heel gezellig en ook heel leerzaam"). Vast. Maar wij - het publiek dat nooit iets gevraagd wordt, uiteraard - zien hier de zoveelste show waarin bekende Nederlanders met door belastinggeld betaalde reisjes worden gepaaid en vertroeteld.
In Griekenland wil men meer geld van de rijke landen. Wat mij betreft kunnen ze ons gehele budget voor de publieke omroep hebben. Dat geldt kom namelijk linksom of rechtsom toch wel terecht in Rome, Nikosia en Athene. Kunnen we het beter meteen naar de bankrekening van het kabinet van Tsipras sturen; wel zo efficiënt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten