PvdA kiest kant van wanbetalende Grieken

Geen categoriejan 27 2015, 8:00
Die miljarden zien we nooit meer terug.
De nieuwe Griekse coalitie van de radicaal-linkse Syriza en de Onafhankelijke Grieken gaat ons miljarden euro's kosten. Ze willen opnieuw onderhandelen met de trojka (Europese Unie, ECB en IMF) over de leningen die zij van ons hebben gekregen, en dat kan maar één ding betekenen: dat wij de pineut zijn.
De PvdA doet alvast een voorschot op het miljardenverlies dat ons te wachten staat door de kant te kiezen van de wanbetalende Grieken. PvdA-Kamerlid Henk Nijboer vindt dat er te praten valt over lagere rentes en langere looptijden voor de leningen. De Telegraaf schrijft:
PvdA-Kamerlid Nijboer noemt het 'verstandig' als de trojka nu met een nieuwe Griekse regering gaat praten. "Griekenland heeft afspraken gemaakt, maar ik heb begrip voor hun situatie. De werkloosheid is torenhoog, terwijl ze al veel hebben gedaan. Er moet gesproken worden over de vraag hoe het land er weer bovenop kan worden gebracht. Naar de looptijd van leningen en rentes is al eerder gekeken, maar daar zit nog wel meer ruimte in," vindt Nijboer.
Minister Jeroen Dijsselbloem, ook PvdA, zei eerder dat de Griekse schulden heus niet worden kwijtgescholden. Ook nu houdt hij vol dat dat niet gaat gebeuren en zegt hij dat de Grieken al zeer lage rentes betalen en er de tijd voor mogen nemen om het geld terug te betalen. Ik geloof niet dat we ons geld ooit nog terugkrijgen. In ieder geval niet met rente, zoals ons wél was beloofd door toenmalig minister van Financiën Jan Kees de Jager.
VVD-Kamerlid Mark Harbers vindt dat er geen nieuw voorstel hoeft te komen tussen de trojka en de Grieken. Hij heeft natuurlijk gelijk, maar ik heb zo'n idee dat het kabinet niet luistert naar wat Harbers wil. Het kabinet luistert - zoals altijd - liever naar wat de PvdA wil, en wat de PvdA nu wil is heel duidelijk. Reken maar. Die miljarden zien we nooit meer terug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten