PvdA vindt tot levenslang veroordeelde criminelen zielig

Geen categoriejan 06 2015, 9:00
Daarom willen de sociaaldemocraten dat zij zicht moeten hebben op vrijlating.
Nee. Nee. Nee. En nog eens nee. Daar gaan we dus niet mee akkoord:

Iemand die een levenslange gevangenisstraf heeft gekregen, moet zicht krijgen op vrijlating. Dat zegt PvdA-Kamerlid en oud-rechter Jeroen Recourt dinsdag in dagblad Trouw. "Het gaat om humaniteit. Iemand een leven lang perspectiefloos opsluiten, vind ik nog wel erger dan de doodstraf. Dat is een uitgestelde doodstraf", aldus Recourt.

Echt? Erger dan de doodstraf? Iemand voor de rest van zijn leven vastzetten is 'erger' dan de staat het recht geven om zijn eigen burgers te doden? Oh wacht, sorry, we hebben het over een sociaaldemocraat, die heeft geen moeite met onbeperkte overheidsmacht. Hij maakt zich slechts druk om de gevoelens van misdadigers. Want die zijn producten van hun omgeving en dus de eigenlijke slachtoffers.
Excuus, ik ging er even vanuit dat PvdA'ers over gezond verstand beschikten. Dom, dom, dom.

"Met perspectief bedoel ik dat je structureel na in elk geval vijfentwintig jaar iemands zaak bekijkt: wat is er aan de hand? Wat is de kans op herhaling? Hoe staan de slachtoffers er nog in?"

Recourt vindt het 'noodzakelijk' dat dit 'probleem' wordt aangepakt. Het is namelijk hartstikke zielig dat die arme moordenaars geen zicht hebben op een mooie, vrije toekomst waarin ze lekker de hele dag aan het strand kunnen liggen terwijl de nabestaanden van hun slachtoffers nog altijd rouwen om hun enorme verlies.
En ondertussen vragen Recourt en zijn partijgenoten zich af waarom ze steeds meer terrein verliezen in de peilingen. Tsja, wat denken jullie zelf? De Nederlandse burger heeft het he-le-maal gehad met de verheerlijking van misdadigers. Niet zij zijn het slachtoffer, maar de mensen die ze benadeeld of zelfs gedood hebben. Alleen iemand die compleet van het padje is en de werkelijkheid volledig uit het oog is verloren, begrijpt dat niet.
Met andere woorden, alleen PvdA-Kamerleden.
Het goede nieuws is dat Recourt niet veel voor elkaar kan krijgen zonder de steun van de meerderheid in de Tweede Kamer. Het slechte nieuws? Volgens de man zelf is er inderdaad een meerderheid te vinden voor zijn idee om levenslang veroordeelden perspectief op vrijlating te geven. Juist daarom is het van belang dat de kiezer - u dus - nu al duidelijk maakt dat dit onacceptabel is. Eén partij hoeft maar een stapje terug te doen uit angst voor de kiezer en klaar: Recourts plannetje gaat niet door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten