Russische agressor opent aanval op Oekraïense havenstad

Geen categoriejan 24 2015, 17:00
Pro-Russische separatisten bombarderen een woonwijk in Marioepol.
Ze worden steeds brutaler, de pro-Russische separatisten die huishouden in Oost-Oekraïne en worden betaald en aangestuurd door niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin. Ze zijn een enorme aanval begonnen op de havenstad Marioepol. Ze vuurden talloze raketten af op een woonwijk in die stad, met als resultaat minstens tien doden.
https://twitter.com/obk/status/558923978082095105
Het gaat om zogenoemde Grad-raketten van Russische makelij. Het is afschuwelijk dat zoiets gebeurt. Waarom zou je in hemelsnaam een woonwijk bestoken? Er zjn niet alleen zeker tien doden gevallen, maar ook tientallen gewonden. De raketten werden doodleuk afgevuurd op woningen, allerlei winkels en een markt. Boeien. Het zijn toch maar gebouwen van gewone burgers van Oekraïne.
Er werd, om de hele aanval goed te kunnen praten, ook een enkele controlepost van het Oekraïense leger geraakt. Uiteraard beweren de separatisten dat ze er niks mee te maken hebben, net zoals ze niks te maken hadden met het neerhalen van vlucht MH17. De zoveelste leugen dus:

Pro-Russische separatisten ontkennen de aantijgingen. "Dit is totaal onjuiste informatie en een leugen. Rebellen hebben helemaal niet het vuur geopend in de richting van Marioepol, vooral niet op woongebieden," aldus de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk in een reactie.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) stuurt waarnemers naar het gebied om de situatie te onderzoeken.

Het bestand in Oost-Oekraïne levert overduidelijk niets op. Het is een kwestie van tijd voordat Rusland definitief het oosten van Oekraïne overneemt, net zoals Poetin de Krim onderdeel heeft gemaakt van Rusland. Poetin kan steeds een stapje verder gaan, en hij weet het. Het Westen houdt het bij sancties tegen Rusland, maar dat is het wel zo'n beetje. Het is bij lange na niet genoeg om de Russische agressor een halt toe te roepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten