Slinkse VARA stuurt phishingmails naar Kamerleden

Geen categoriejan 29 2015, 12:00
De publieke omroep maakt zichzelf weer eens belachelijk.
Het houdt niet op. Amper twee dagen nadat bekend werd dat omroep BNN met belastinggeld actievoert tegen het straffen van illegale harddrugs, blijken de belastingslurpers in Hilversum met nog meer belachelijke acties bezig te zijn geweest.
Dit keer gaat het om de VARA, de linkse omroep die een fusie is aangegaan met BNN. Een tv-programma van de rode omroep heeft geprobeerd allerlei persoonlijke gegevens van Kamerleden te ontfutselen middels phishingmailtjes:

De beveiliging van de Tweede Kamer heeft deze week tientallen phishingmails onderschept die waren gericht aan Kamerleden. De nep-mailtjes zijn verstuurd door het VARA-programma Rambam.

De makers van het programma deden alsof ze van de ict-afdeling van de Tweede Kamer waren. Helaas voor de gluiperds van de VARA: de échte ict-afdeling van het parlement ontdekte de praktijken en waarschuwde meteen alle politici om de nepmails vooral niet te openen. Er ligt inmiddels ook een aangifte bij de politie:

Uit voorlopig onderzoek komt naar voren dat de phishingmails vermoedelijk zijn verzonden door een televisieprogramma. Voor zover nu bekend is de mail door geen enkele ontvanger beantwoord. Inmiddels is toegang tot de phisingsite vanaf het netwerk van de Tweede Kamer geblokkeerd.

Het sturen van phishingmails is strafbaar. Het is cybercriminaliteit. Niets meer en niets minder. Wat mij betreft wordt de hele redactie van het VARA-programma vervolgd en gestraft voor deze belachelijke praktijken. En de politiek moet nog maar eens goed kijken naar de mogelijkheid van een totale ontmanteling van de publieke omroep. Hier wil ik namelijk geen belastinggeld voor betalen.
Man, man, man, wat zijn ze in Hilversum toch goed in het zichzelf compleet voor schut zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten