Syriza vormt coalitie met extreemrechtse Onafhankelijke Grieken

Geen categoriejan 26 2015, 13:00
Een bondgenootschap uit de hel is geboren.
Net als je dacht dat het niet erger kon worden in Griekenland wordt bekend dat het radicaal-linkse Syriza een coalitiepartner heeft gevonden. De socialistische partijleider Aleksis Tsipras is namelijk een bondgenootschap aangegaan met... Onafhankelijke Grieken.
Let wel, dat is een extreemrechtse partij.
Dat heeft partijleider Panos Kammenos van de Onafhankelijke Grieken vandaag na een gesprek met Syriza-leider Alexis Tsipras gezegd. De Onafhankelijke Grieken staat bekend als een extreem-rechtse partij. In 2012 splitste de partij zich af van de Nieuwe Democratie van de huidige premier Samaras, omdat ze tegen de afspraken met de EU was.
Syriza en de Onafhankelijke Grieken hebben bijna niets gemeen met elkaar - Syriza is voor meer immigranten, de Onafhankelijke Grieken hebben een pesthekel aan iedere allochtoon - behalve het volgende: allebei de partijen willen de door de EU-bedongen bezuinigingen ongedaan maken en teruggaan naar het Griekenland van voor de crisis. Dat betekent: iedereen in dienst van de staat, torenhoge uitgaven, een gigantische overheid, meer schulden, en - oh ja - een economie die zichzelf onmogelijk in stand kan houden.
Oh, en daarnaast hebben ze allebei sowieso weinig positiefs te zeggen over de EU (waar ik me dan wel weer in kan vinden).
Samen zullen Syriza en de Onafhankelijke Grieken Europa vertellen dat de bezuinigingen worden stopgezet (of teruggedraaid) en dat ze de leningen ter waarde van 240 miljard euro weigeren terug te betalen. Op zijn best zullen ze de helft overboeken aan kredietverleners - en die mogen zich dan nog in hun handjes knijpen ook.
Kortom, de miljarden die wij overgemaakt hebben aan Griekenland zien we naar alle waarschijnlijkheid nooit meer terug. Voorstanders van Syriza noemen dat "democratie," ik noem het pure diefstal. Als je als land geld leent van andere landen heb je die schulden terug te betalen, al doe je er 100 jaar over.
Ondertussen blijkt natuurlijk maar weer eens dat van DDS al tijden gelijk hebben: de 'noodhulp' aan de Grieken zien we naar alle waarschijnlijkheid nooit meer terug en Griekenland valt niet meer te redden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten